L'Envelat de Nadal torna amb el conflicte per l'organització del Cap d'any i el dubte del Quinto


  • Comparteix:

Imatge de la carpa de l'Envelat de l'any passat

Imatge de la carpa de l'Envelat de l'any passat

El parc de Ramon Barnils acollirà de nou l'Envelat de Nadal del 23 de desembre al 4 de gener. Està previst que s'hi ubiquin activitats com el Quinto de Nadal, organitzat per Cal Temerari, i la Festa de Cap d'any, que aquest any organitzarà directament l'Ajuntament. Per aquest motiu, Cal Temerari ha engegat aquest dimarts una campanya de recollida de suports per 'assenyalar' i 'visualitzar l'arbitrarietat' de la decisió de l'equip de govern, que asseguren que és per 'motius polítics'.

La comissió organitzadora dels dos actes de Cal Temerari ja s'ha queixat públicament sobre el fet que el consistori s'hagi 'apropiat' de la festa després que l'entitat l'hagi organitzat els últims quatre anys. La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, explica que aquest any volien 'unificar criteris' de festes de Cap d'any, ja que també organitzen la dels menors d'edat i la dels avis. A més, des de l'Ajuntament també han donat motius de 'sostenibilitat econòmica' per garantir les activitats que s'organitzen a l'Envelat.

Carmela Fortuny

Des de l'Ajuntament ja organitzem les festes de Cap d'any per la gent gran i pels joves i aquest any hem decidit organitzar totes les festes per garantir la sostenibilitat d'altres activitats que es desenvolupen a l'Envelat, que té unes despeses importants.


De la seva banda, l'espai del carrer de Sant Esteve assegura que han fet propostes a l'Ajuntament durant els mesos de preparació per coorganitzar la festa i per obrir-la a altres entitats. L'entitat, a més, assegura que si l'Ajuntament organitza la celebració serà un acte deficitari econòmicament. Ho explica la membre de la comissió Anna Colominas.

Anna Colominas

Pel que fa al motiu econòmic, per la sostenibilitat econòmica de l'Envelat. Creiem que això és mentida. Cal Temerari és una entitat finançada bàsicament pels socis i per la festa obté un benefici d'entre 6.000 i 8.000 euros gràcies al treball voluntari. Creiem que si l'Ajuntament ho organitza perdrà diners.


Cal Temerari, de fet, ha publicat un manifest en què 'refuta', diuen, tots els arguments que els ha donat el consistori per quedar-se al marge de l'organització de la festa, en la qual ja hi estava treballant. L'entitat encara ha de decidir si organitza el Quinto de Nadal perquè ho consideren 'un conjunt' amb la festa de Cap d'any. Fortuny, en canvi, assegura que l'Ajuntament aposta pel Quinto i que s'ha de desvincular de la celebració de l'última nit de l'any.

Carmela Fortuny

S'ha de desvincular el Quinto de la festa de Cap d'any. El Quinto l'organitza des de fa anys Cal Temerari i té molt bona rebuda per part de la ciutat i per part de l'Ajuntament. Per això també apostem per tenir una carpa més gran per garantir que la gran afluència de persones estigui més còmode. Nosaltres hi continuarem apostant sempre que l'entitat ho vulgui tirar endavant.


Segons l'equip de govern, l'Envelat pretén afavorir la conciliació familiar amb activitats per a tots els públics, dinamitzar l'oferta cultural del centre de la ciutat i impulsar el comerç local de proximitat. La contractació del personal d'atenció i monitoratge es farà a través del Servei d'Ocupació Municipal (SOM). Amb el lema 'Un Nadal a tot tren', l'Ajuntament programarà algunes de les activitats en aquest espai dirigides a commemorar el centenari de l'arribada del tren a Sant Cugat.

D'altra banda, Cal Temerari no es planteja organitzar una festa alternativa, però sí que estudien 'promoure un boicot actiu' a la celebració de Cap d'any si 'no s'arriba a una solució'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.