250 persones assisteixen a la presentació del llibre 'Valldoreix, la voluntat d'un poble'


  • Comparteix:

El llibre recull tota la història de Valldoreix, des de la prehistòria i fins l'actualitat

El llibre recull tota la història de Valldoreix, des de la prehistòria i fins l'actualitat

Recollir la història de Valldoreix i donar-la a conèixer als ciutadans del municipi són els objectius principals del llibre 'Valldoreix, la voluntat d'un poble', que ha escrit l'historiador local Juan José Cortés amb al col·laboració de Josep Lluís Martín. L'obra, editada per l'EMD, amplia la informació que hi havia fins el moment sobre aquest poble, els seus orígens i la seva evolució fins al segle XX.

La història de Valldoreix, des de la prehistòria i fins l'actualitat, ja es pot trobar sintetitzada en un nou llibre, que sota el títol de 'Valldoreix, la voluntat d'un poble', recull des dels records de diverses persones fins a tota la bibliografia que existeix sobre aquest poble.

L'obra, escrita per l'historiador local Juan José Cortés i amb la col·laboració del també historiador Josep Lluís Martín, aporta també noves dades sobre qüestions com les guerres carlines o sobre arxius que fins ara no havien estat analitzats.

Per al seu autor, Juanjo Cortés, aquest llibre era necessari per fer pedagogia entre els valldoreixencs, que sovint no coneixen la seva història, i també, i especialment, entre la població de Sant Cugat, que sovint no vol entendre el passat de Valldoreix.

Juan José Cortés

Som municipi de Sant Cugat però molts santcugatencs ni entenen ni volen entendre què és Valldoreix. Espero que aquest llibre serveixi pequè entenguin aquesta història.


En el mateix sentit s'ha expressat Josep Lluís Martín, que ha remarcat la importància d'una obra que amplia la informació disponible sobre Valldoreix i la seva història, una informació que feia anys que no s'havia revisat.

Josep Lluís Martín

Ha sigut important perquè aquest era un deute històric que tenia la població de Valldoreix, que necessitava un llibre com aquest.


De la seva banda, la presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, ha celebrat la publicació d'un llibre que, segons afirma, permet recuperar els orígens de Valldoreix i unir més el poble.

Montserrat Turu

Aquest és el primer llibre que recull tota la història del nostre territori, i ens permet recordar les nostres arrels i recuperar els nostres orígens.


Prop de 250 persones han assistit a la presentació d'aquesta obra, que ha servit per estrenar també la nova sala de plens de l'EMD, a la planta baixa del mateix edifici.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.