L'esplendor i el romanticisme de Txaikovski arriba avui al Teatre-Auditori de la mà de la OSSC


  • Comparteix:

L'Orquestra Simfònica de Sant Cugat interpretarà el festival / Foto: Teatre-Auditori

L'Orquestra Simfònica de Sant Cugat interpretarà el festival / Foto: Teatre-Auditori

El Teatre-Auditori acull aquest dijous el 'Festival Txaikovski' a les nou del vespre interpretat per l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat que tocarà tres de les peces més emblemàtiques del compositor romàntic. El concert anirà dirigit per Josep Ferré i començarà a les nou del vespre. L'entrada té un preu general de 28 euros.

La funció començarà amb el 'concert per a violí i orquestra en Re Major op.35', on la polonesa Kalina Macuta farà el paper de solista. Aquesta peça és considerada una de les més difícils de tocar amb el violí, l'única que el compositor va escriure per a l'instrument de corda. Txaikovski ho va fer durant una estada a Suïssa quan es recuperava d'un episodi de depressió, que el va portar a un intent de suïcidi. El programa seguirà amb 'el Capritx italià op. 45' que va néixer als inicis del 1880 durant un viatge a Itàlia on Txaikovski es va inspirar de la música folklore del país i va crear una peça, de 15 minuts, brillant i alegre. El festival culminarà amb, la que probablement és l'obra més coneguda del rus, la suite 'Llac dels cignes' que ha recorregut tot el món i l'han ballada infinitat de companyies de dansa.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.