Cal Gerrer fa un viatge als anys 40 i 50 a través de les fotografies de Joan Cabanas-Alibau


  • Comparteix:

Sant Cugat fa un viatge en el temps i retrocedeix fins als anys 40 i 50 amb un recull de fotografies de Joan Cabanas-Alibau que s'exposa des d'aquest dijous a Cal Gerrer sota el títol 'Sobre rodes. El ferrocarril i altres transports'. Després de dècades d'anonimat, les imatges tornen a sortir a la llum per mostrar a l'espectador la vida social i els mitjans de transport de la ciutat a mitjans de segle XX.

A través de les 25 instantànies, la mostra fusiona les dues passions del gran dels germans Cabanas, la fotografia i el món de les dues rodes. Per al fill de l'artista i comissari de l'exposició, Carles Cabanas, la col·lecció recordarà als més grans el passat i donarà a conèixer als més joves com es vivia fa més de 60 anys.

Carles Cabanas

Als grans que poden recordar els pot fer gràcia, però als que no han viscut aquesta època els pot descobrir un món que està tan allunyat que els pot ser molt sorprenent.


La mostra també servirà per conèixer una mica més qui va ser Joan Cabanas-Alibau, amant de la fotografia però també entusiasta dels mitjans de transport i la mecànica, fet que el va dur a ser el propietari de la primera botiga i taller de bicicletes de la ciutat.

Carles Cabanas

Una persona em va explicar que li anava a llogar la bicicleta per anar a veure la seva xicota a Cerdanyola i em deia que gràcies al meu pare podia anar a festejar. A vegades sé més del meu pare per coses que m'han explicat que pel record que en tinc.


L'exposició, que es podrà veure fins al 22 d'abril, forma part del Fons Joan Cabanas, ara propietat de l'Ajuntament i està inclosa en els actes de celebració del centenari de l'arribada del tren a la ciutat. La mostra se suma a l'espai permanent que Cabanas-Alibau té a Cal Gerrer.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.