Sant Cugat té una bona oferta cultural, segons el diagnòstic del Pla de Cultura


  • Comparteix:

El pla inicia ara una segona etapa amb una especial atenció a la gent jove i a les entitats

El pla inicia ara una segona etapa amb una especial atenció a la gent jove i a les entitats

Sant Cugat té una oferta cultural òptima i un elevat nivell d'implicació de les entitats en l'àmbit de la cultura. Aquestes són dues de les conclusions del diagnòstic del Pla de Cultura, que ha de servir per orientar les polítiques futures en aquesta matèria. La segona fase del Pla incidirà en aspectes com la demanda d'atenció especial per a la gent jove o el suport a entitats i artistes.

La presentació del diagnosi del Pla de Cultura, a càrrec del director de Nexe Cultura SL, David Roselló, i on ha participat moltes persones i entitats, ha servit per deixar palès que Sant Cugat és una de les ciutats on la salut de la cultura és més òptima. L'escoltem.

David Roselló

A nivell de diagnosi mèdica podem afirmar que la salut de la cultura a Sant Cugat és òptima


Segons Roselló, la ciutat ha assolit un elevat nivell en els estandards socioeconòmics i culturals, participació ciutadana, implicació de les entitats, equipaments o inquietuds culturals de la població. Les mancances arriben, en canvi, per la necessitat d'una sala polivalent de mitjans formats, la d'un cicle de cinema d'autor, la demanda d'atenció especial a la gent jove i als joves creadors i el suport a artistes i entitats.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha ressaltat que el Pla de Cultura ha de ser el resultat del que demandin els ciutadans i ha convidat tothom a participar en la segona fase del projecte, que servirà per programar les accions prioritàries a partir d'ara. Recoder, a més, ha defensat que l'objectiu del Pla no és altre que el de posar la cultura al capdavant de les prioritats de la ciutat.

Lluís Recoder

L'objectiu és posar la cultura en el centre del desenvolupament de la ciutat i que la cultura es converteixi en una imatge de marca de la nostra ciutat


Per la seva banda, el diputat de cultura de la Diputació de Barcelona, Carles Ruiz, ha volgut destacar que la col·laboració de la Diputació no implicarà que els ajuntaments hagin de deixar de decidir sobre les seves prioritats culturals, i que la missió de la Diputació és únicament la d'ajudar als ens locals. Ruiz, ha volgut expressar que aquest pla ha de permetre a la ciutat assolir gran part de les potencialitats que té Sant Cugat a nivell cultural.

Carles Ruiz

El més important és que s'obren les potencialitats de Sant Cugat per tirar endavant un pla d'acció cultural


Carles Ruiz ha agraït també que Sant Cugat, en ser un dels primers municipis a participar en el Pla, podrà donar pistes a les altres ciutats que s'hi acollin doncs la nostra ciutat haurà servit de banc de proves per futures col·laboracions amb d'altres ciutats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.