El CRBMC condemna la 'politització de la cultura' amb el trasllat de les obres de Sixena


  • Comparteix:

Imatge d'algunes de les obres que s'han de traslladar / Foto. ACN

Imatge d'algunes de les obres que s'han de traslladar / Foto. ACN

El Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC), ubicat a Valldoreix, ha mostrat el seu 'desacord' amb el trasllat de les obres de Sixena cap a l'Aragó. La directora del CRBMC, Àngels Solé, ha reiterat a Cugat.cat que desaconsella el trasllat des del punt de vista tècnic i científic ja que 'podria afectar la integritat d'algunes de les peces' i, a més, ha assegurat que es tracta d'una 'politització de la cultura'. La mitjanit d'aquest diumenge a dilluns comença el termini perquè la Guàrdia Civil executi el retorn a l'Aragó de les obres, propietat de les monges de Sant Joan de Valldoreix.

Àngels Solé, directora del CRBMC, ha explicat que el trasllat és desaconsellable per raons tècniques i científiques, però que principalment és 'il·legal' i 'il·legítim' políticament perquè s'executa en aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola.

Àngels Solé

No només és desaconsellable, sinó que ho hem d'impedir com sigui perquè hi ha peces que s'exposen a un risc altíssim. Però el tema de fons és polític, si no per què ho fan en aquest moment amb el conseller de Cultura a l'exili. Que s'esperin a després de les eleccions, ara no és un trasllat legal ni políticament legítim.


El CRBMC 'condemna' que el govern espanyol 'utilitzi' l'article 155 per permetre l'execució provisional de la sentència del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 d'Osca, que exigeix el trasllat de les obres de Sixena del Museu de Lleida cap a l'Aragó.

Fem un cafè
La CUP i diversos CDR, entre ells el de Sant Cugat, criden la ciutadania a través de les xarxes a 'fer un cafè' aquest dilluns al matí davant del Museu de Lleida. El fons del cartell és la façana del Museu de Lleida, tot i que el peu de la imatge diu 'No direm res sobre el Museu de Lleida, ni de la Guàrdia Civil ni del 155. Inviteu amics i amigues!' La candidata cupaire, Mireia Boya, ja va dir en una entrevista a l'ACN que esperava que la gent defensés el museu com van fer amb els col·legis electorals l’1-O.








  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.