La dualitat món islàmic-món occidental, a debat al grup de lectura de la UIP


  • Comparteix:

A partir del 15 d'octubre, aquest col·lectiu parlarà de la xenofobia o l'Islam, entre d'altres temes

A partir del 15 d'octubre, aquest col·lectiu parlarà de la xenofobia o l'Islam, entre d'altres temes

L'Islam, la xenofòbia o l'enfrontament entre civilitzacions són alguns dels temes que tractarà aquest trimestre el grup de lectura i debat de la Universitat Internacional de la Pau (UIP). Les sessions començaran el 15 d'octubre i tenen una periodicitat mensual.

La Universitat Internacional de la Pau enceta el proper 15 d'octubre el nou cicle del grup de lectura i debat que aquest primer trimestre tractarà la dualitat entre el món islàmic i el món occidental, el conflicte de l'Orient Mitjà i la xenofòbia.

El responsable d'aquesta iniciativa, Josep Maria Perceval, apunta que es tracta d'uns temes totalment d'actualitat i fa una crida a tothom qui vulgui a participar-hi.

Josep Maria Perceval

S'han escollit temes amplis i polèmics per fer participar la gent. Sobretot ha de quedar clar que no és un lloc d'intel·lectuals, és un lloc de persones que pensen que el món es pot solucionar mitjançant el diàleg


Les sessions constaran, com és habitual, d'una primera part informativa, una lectura comentada i un debat posterior obert a tothom.

La primera sessió tractarà sobre les possibilitats de diàleg i enteniment amb el llibre 'El Sr Ibrahim i les flors del coran' de l'escriptor francès Eric-Emmanuel Schmitt. La segona trobada serà el 12 de novembre i es parlarà del conflicte a Orient Mitjà a través del llibre 'Israel en la encrucijada' d'Eugenio García Gascón. Ja per tancar el trimestre, el 10 de desembre es parlarà del pensament xenòfob del nord-americà Samuel P. Huntington i dos dels seus llibres: 'El choque de civilizaciones' i 'Los desafios a la identidad nacional estadounidense'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.