L'Associació Gabriel Ferrater es constitueix oficialment amb el repte de proclamar el poeta fill predilecte


  • Comparteix:

L'associació vol que Ferrater sigui fill predilecte de la ciutat

L'associació vol que Ferrater sigui fill predilecte de la ciutat

L'Associació Gabriel Ferrater acaba tots els tràmits de constitució i comença a caminar amb el repte de convertir el poeta nascut a Reus, molt vinculat a Sant Cugat, fill predilecte de la ciutat. L'entitat celebrarà la posada en marxa amb un acte a El Siglo dijous de la setmana vinent on s'homenatjarà l'escriptor amb un record de la seva faceta artística i personal.

A l'acte, hi participaran els poetes Lluís Calvo, Eduard Sanahuja i Maria Dolors Coll, que recitaran una selecció dels poemes més representatius de Ferrater. La vessant personal la portaran tres santcugatencs, Marta Pessarrodona, Pep Codó i Paco Soler. El president de l'Associació Gabriel Ferrater, Joan Tres, ha explicat a Cugat.cat que volien posar de manifest la vessant personal del poeta per la seva relació amb Sant Cugat.

Joan Tres

Serà una visió més personal ja que Gabriel Ferrater va viure a Sant Cugat i va establir-hi relacions personals. Per això hem convidat Marta Pessarrodona, Pep Codó i Paco Soler perquè expliquin la part més personal.


Per acabar, Joan Artigas interpretarà obres musicades de l'escriptor. A la festa, hi assistiran familiars de Gabriel Ferrater i servirà com a tret de sortida de les activitats de l'associació. Les propostes se centraran a curt termini a demanar que Ferrater sigui fill predilecte de la ciutat, donar més visibilitat al monument que hi ha al costat del Monestir i mantenir les activitats de l'Espai Poètic del Cafè Auditori i el grup de lectura de poesia d'El Mesón.

Canvi de nom
Tot i que inicialment l'associació es volia constituir amb el nom de Gabriel Ferrater i el seu germà, Joan Ferraté, finalment els impulsors han decidit centrar-lo concretament en la figura de Gabriel, més vinculada a la ciutat. Això sí, no descarten fer també divulgació de l'obra de Joan Ferraté en les activitats habituals de l'actuació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.