Juan Diego aterra avui a Sant Cugat amb un dels grans clàssics de Tennessee Williams


  • Comparteix:

'Una gata sobre un tejado de zinc caliente' és un drama familiar / Foto: Teatre-Auditori

'Una gata sobre un tejado de zinc caliente' és un drama familiar / Foto: Teatre-Auditori

El Teatre-Auditori proposa aquest divendres 'Una gata sobre un tejado de zinc caliente', un dels grans clàssics del segle XX escrit per Tennessee Williams i protagonitzat per l'actor Juan Diego. És un drama familiar intens, honest, divertit i sensual, que aborda alguns dels grans conflictes de la humanitat com la mort, la mentida, el sexe, la repressió, l'homosexualitat, l'ambició i la frustració. La representació és a les nou i l'entrada general costa 28 euros.

La versió i la direcció van a càrrec d'Amelia Ochandiano, i completen el repartiment Andreas Muñoz, Begoña Maestre, José Luis Patiño, Marta Molina i Alicia Sánchez. 'Una gata sobre un tejado de zinc caliente' és l'obra mestra de Tennessee Williams i li va valer el premi Pulitzer de teatre. Es va estrenar el 1955 a Broadway i tres anys més tard se'n va fer una adaptació al cinema amb Elizabeth Taylor i Paul Newman com a protagonistes.

L'actriu Alicia Sánchez, que interpreta el paper de la mare de la família, ha explicat a Cugat.cat que l'obra, tot i ser dels anys 50, parla de temes que toquen de prop als espectadors.

Alicia Sánchez

Són clàssics les obres que parlen de coses actuals que a la gent li poden continuar despertant parts del seu pensament que semblaven que estaven amagades. Aquesta obra és un gran clàssic.


Sánchez ha afegit que l'obra reflexiona sobre els interessos personals per sobre de les relacions afectives familiars i de parella. A més, la versió teatral original, en comparació amb la pel·lícula, fa més èmfasi en la relació homosexual del protagonista.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.