Crítics santcugatencs alerten que la marxa de Cinesa podria afectar la qualitat de l'oferta a la ciutat


Temes relacionats

L'Ajuntament garanteix la continuïtat dels cicles de cinema i una gestió participada de la Sala Polivalent (12/gen/18)

Cinesa marxa de Sant Cugat i part de l'equipament es convertirà en la Sala Polivalent (11/gen/18)

ERC-MES i les JERC reben amb cautela l'anunci de la construcció de la Sala Polivalent (11/gen/18)


  • Comparteix:

La marxa de Cinesa obre incògnites a la ciutat / Foto: Lluís Llebot

La marxa de Cinesa obre incògnites a la ciutat / Foto: Lluís Llebot

La marxa de Cinesa de Sant Cugat podria provocar una caiguda en la qualitat i varietat de la oferta de cinema a Sant Cugat, segons els crítics consultats per Cugat.cat. Víctor Alexandre, Àngel Comas i J. R. Armadàs coincideixen a ser prudents per esperar a veure qui s'encarregarà d'operar les dues sales que quedaran als cinemes i com es farà. Alexandre i Comas assenyalen que seria una 'mala notícia' que es perdés l'oferta especialitzada i de cicles que ofereix Cinesa, mentre que Armadàs creu que és una 'oportunitat' per fer canvis a la programació.

Víctor Alexandre lamenta que es perdin sales al centre i assenyala que el pes el portaran ara els cinemes Yelmo, que tenen una oferta, segons l'escriptor i crític de cinema, 'més comercial'.

Víctor Alexandre

Crec que Sant Cugat no es pot permetre no tenir cinemes al centre de la ciutat. Al centre comercial és un altre concepte de veure cinema. Cal veure com es gestionaran les dues pantalles que quedaran.


Àngel Comas, programador del cicle de cinema de Sant Cugat, assenyala que seria una mala notícia que aquestes propostes es perdessin, ja que tenen l'acceptació del públic.

Àngel Comas

És una oferta alternativa. La gent s'hi ha acostumat i es veu en el nombre d'espectadors. Seria una mala notícia si els suprimissin. Podríem fer també altres tipus de plantejament.


En aquest sentit, Comas té raons per ser optimista, ja que l'Ajuntament ha garantit 'gairebé al 100%' la continuïtat dels cicles en la roda de premsa de presentació del projecte d'aquest divendres. Comas reconeix que el model amb poques sales era 'poc rendible' i, en el costat positiu, assegura que Yelmo ofereix ara 'una programació més eclèctica'.

J. R. Armadàs, editor del digital 'El Cinèfil', assenyala que la notícia té dues vessants, una de positiva i una de negativa.

J. R. Armadàs

Per una banda, és una mala notícia perdre dues sales al centre de la ciutat, però per altra es pot renovar la programació de les dues sales que quedaran.


Armadàs, impulsor del festival Sant Cugat Fantàstic i del cicle de cinema fantàstic, ha explicat que l'edició d'enguany es farà amb normalitat perquè Cinesa no marxarà fins el juliol i que la seva intenció és seguir al mateix emplaçament en el futur.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.