La Biennal d'Art Contemporani passa de la primavera a la tardor amb el dubte de si seguirà sent itinerant


  • Comparteix:

Imatge de l'anterior edició celebrada a Sant Cugat el 2016

Imatge de l'anterior edició celebrada a Sant Cugat el 2016

La 21a edició de la Biennal d'Art Jove Contemporani Català afronta un canvi de dates i passarà a celebrar-se entre el setembre i el novembre en lloc dels mesos d'abril i maig com era habitual. El director de la iniciativa, Josep Canals, ha explicat a Cugat.cat que la mostra podria deixar de ser itinerant perquè la implicació i les aportacions de la Generalitat 'no estan assegurades' per l'aplicació de l'article 155 i per la inexistència d'un govern efectiu que doni suport al projecte. La Biennal tindrà lloc al Centre d'Art Maristany i el termini de presentació de candidatures s'ha ampliat fins al 13 de maig.

Malgrat la incertesa en relació amb el paper del govern, l'Ajuntament i Canals han decidit tirar endavant igualment la 21a edició i estan 'il·lusionats' per fer una Biennal 'de primer nivell' i que 'provoqui la societat envers les últimes tendències d'art contemporani'.

Canals ha explicat que la intervenció del govern per part de l'Estat espanyol impedeix el diàleg efectiu amb els departaments de Cultura i Joventut de la Generalitat.

Josep Canals

Els interlocutors que hi ha a la Generalitat són més aviat tècnics que polítics. La Biennal sempre havia tingut el suport de la Generalitat i ara hi ha coses que queden una mica penjades.


Una de les incògnites que encara no estan resoltes és si la mostra continuarà sent itinerant, tot i que Canals confia que finalment pugui recórrer algunes ciutats.

Josep Canals

En principi, no serà itinerant, però espero que pugui recórrer algunes ciutats entre finals d'any i principis del que ve.


Canals creu que el fet que tots els museus i les galeries encetin temporada pot fer que la Biennal perdi atenció mediàtica. En tot cas, insta l'administració a implicar-se i compartir les responsabilitats d'organització i reclama un diàleg permanent amb la Generalitat i l'aportació de recursos per mantenir el caràcter 'de país' de la Biennal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.