Cinesa marxa de Sant Cugat i part de l'equipament es convertirà en la Sala Polivalent


  • Comparteix:

Cinesa gestiona els Cinemes de Sant Cugat des del 1992

Cinesa gestiona els Cinemes de Sant Cugat des del 1992

Cinesa deixarà de gestionar els Cinemes de Sant Cugat entre la primavera i l'estiu d'aquest any, ha confirmat l'empresa a Cugat.cat. És una situació que l'Ajuntament aprofitarà per tancar dues de les dues de les quatre sales dels cinema i construir la Sala Polivalent a la part superior de les instal·lacions, ha explicat en una carta la tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, al TOT Sant Cugat. L'espai generat pel tancament de les dues sales tindrà una superfície de gairebé 500 metres quadrats i acollirà tot tipus d'actes, com concerts, espectacles de proximitat, congressos, trobades populars i conferències, entre d'altres. Segons ha pogut saber Cugat.cat, es pretén mantenir l'activitat del cinema a les sales 1 i 2 amb una nova concessió a un altre operador a través d'un concurs públic.

L'anunci de la construcció de la Sala Polivalent arriba després de llargues reivindicacions per part de les entitats i el partits polítics. De fet, era un dels eixos fonamentals de l'acord pressupostari entre el govern i ERC-MES als comptes del 2016 i 2017.

Segons ha avançat el mitjà de comunicació privat, les obres de remodelació costaran aproximadament mig milió d'euros i començaran l'últim trimestre d'aquest any. La previsió de l'Ajuntament és que l'espai estigui acabat el primer trimestre del 2019. L'actuació també suposa doblar els bucs d'assaig del Casal Torreblanca amb la construcció de dos nous bucs.

Cinesa a la ciutat
Cinesa gestiona el cinema de Sant Cugat des de 1992, data d'obertura de l'equipament. Cinesa ha explicat a Cugat.cat que l'empresa i l'Ajuntament han decidit no ampliar la concessió després de gairebé 26 anys a la ciutat. També ha confirmat que la voluntat de la companyia és reubicar els treballadors que hi ha a les sales de Sant Cugat en altres cinemes de l'empresa amb les mateixes condicions.

Durant aquest quart de segle a la ciutat les sales han acollit activitats com els cicles de cinema d'autor, que posteriorment es van ampliar amb un cicle de caire familiar i un altre destinat a la gent gran. Actualment ,s'hi projecten els cicles de cinema clàssic, d'autor, temàtic, fantàstic, en família i de la filmoteca.

Altres iniciatives
El Sant Cugat Fantàstic, que en bona part se celebra a les sales de Cinesa, tindrà lloc aquest juliol amb normalitat, ha confirmat l'organització a Cugat.cat. També es mantindrà fins l'estiu el cicle de cinema d'aquest gènere.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.