Música i medicina es donen la mà en una conferència organitzada per l'Orquestra Simfònica Sant Cugat


  • Comparteix:

La conferència tindrà lloc a l'Aula Magna de l'Escola de Música Victòria dels Àngels

La conferència tindrà lloc a l'Aula Magna de l'Escola de Música Victòria dels Àngels

L'Orquestra Simfònica Sant Cugat (OSSC) organitza aquest dissabte la conferència 'Auscultant Chopin. Música i músics des d’una òptica mèdica', a les dotze del migdia, a l'Aula Magna de l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels. L'acte va a càrrec del doctor Lluís Orozco Delclòs, director científic de l'Institut de Teràpia Regenerativa Tissular del Centre Mèdic Teknon, que parlarà de les malalties associades a grans músics, com el compositor Chopin, i les conseqüències de tocar un instrument durant molts anys.

A partir de l'exemple del compositor polonès Frédéric Chopin, del qual sempre s'ha dit erròniament que va morir de tuberculosi pulmonar, el doctor Orozco abordarà diversos casos destacats en què es relacionen la música i la medicina, amb especial atenció a les patologies derivades de la pràctica instrumental i com evitar-les o tractar-les a temps correctament.

El director de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat, Josep Ferré, explica què els ha portat a organitzar una conferència sobre aquesta qüestió.

Josep Ferré

Hi ha un músic de l'orquestra, el Quim Soler, que va fer un llibre conjuntament amb el doctor Orozco sobre les patologies i els problemes mèdics que tenen els músics per la pràctica d'un instrument durant molts anys.


L'entrada és gratuïta i oberta a tothom, però els organitzadors demanen que es confirmi l'assistència al telèfon 93.589.31.93 o a music@simfonica.cat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.