El Museu accessible creix amb visites per a persones sordes


Temes relacionats

'Fem un Museu' vol trencar amb l'estigma de la discapacitat en la nova mostra 'Reflexions' (14/nov/17)

Arrenquen les visites al Monestir guiades per persones amb Asperger (21/feb/16)


  • Comparteix:

El Museu del Monestir incorpora les visites guiades acompanyades d'un intèrpret en llengua de signes. Una de les primeres experiències ha estat amb la mostra 'Al Tren' que acull el Museu del Monestir amb motiu del centenari de l'arribada del ferrocarril a la ciutat. Una cinquantena de persones sordes ha visitat aquest diumenge l'exposició amb una intèrpret de llengua de signes que ha acompanyat la guia de l'equipament amb l'objectiu de fer més accessible la cultura.

L'activitat, desenvolupada amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA), busca l'accessibilitat de la cultura a tots els col·lectius, com ha destacat la tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny.

Carmela Fortuny

És fer possible que la cultura que es fa a la nostra ciutat sigui per a totes les edats, interessos, butxaques i totes les necessitats. Per això hem tingut una visita guiada per a persones sordes.


Aquesta iniciativa se suma a altres propostes per ampliar l'accessibilitat de la cultura. Així, el mateix programa del centenari de l'arribada del tren s'ha editat en braille i el Museu acull també els projectes 'Guia'm', de visites conduïdes per persones amb Asperger, i 'Fem un museu'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.