La 25a Mostra de Teatre de Valldoreix s'estén de febrer a novembre per celebrar l'aniversari i ampliar públic


Temes relacionats

El crit a la llibertat de 'L'arrogància humana' tanca amb ple la 24a Mostra de Teatre de Valldoreix (19/nov/17)


  • Comparteix:

La 24 mostra va dur a escena 'L'arrogància humana'

La 24 mostra va dur a escena 'L'arrogància humana'

La 25a Mostra de Teatre de Valldoreix amplia dates i tindrà lloc de febrer a novembre amb un muntatge cada mes per celebrar el quart de segle de l'esdeveniment. Fins ara, la mostra es feia durant cinc caps de setmana entre octubre i novembre. Amb el canvi, el Grup de Teatre Espiral, organitzador de l'esdeveniment, espera arribar a més públic, especialment al jove.

La mostra va començar fa un quart de segle de la mà de Trini Escrihuela i Pilar Almendros, que van formar el grup teatral a partir de la Coral l'Harmonia de Valldoreix.

En declaracions a Cugat.cat, Escrihuela, actual directora del Grup de Teatre Espiral, ha reconegut que els inicis no van ser fàcils però que, amb el temps, l'esdeveniment s'ha consolidat i ha apostat per muntatges complexos amb la denúncia social com a tema principal.

Trini Escrihuela

Hem seguit amb aquesta línia de fer teatre amb crítica social. Ho hem mantingut i penso que a hores d'ara el públic que ve a veure'ns ja sap quin tipus de funcions fem.


Per a la directora teatral, un dels reptes que actualment afronta la mostra teatral valldoreixenca és arribar al públic jove, així com també aconseguir actors i actrius d'entre 25 i 40 anys, a més d'intèrprets masculins.

Trini Escrihuela

Sempre hi ha hagut aquesta manca d'actors masculins. Els grups de teatre no acostumem a tenir homes, i actors de diferents edats tampoc.


La 25a Mostra de Teatre de Valldoreix arrencarà el 18 de febrer al Casal Cultural de Valldoreix amb el muntatge 'Santiago Rusiñol, Aranjuez 1931', una obra escrita per Montserrat Cornet, que serà present a la sala, i que consisteix en una entrevista feta al pintor mitja hora abans de morir.

A banda d'aquesta obra, durant els propers mesos la mostra teatral també portarà a escena funcions realitzades per altres companyies teatrals, com 'Mares, filles i fills', del grup teatral valldoreixenc Magma 2011 - La Serreta, i 'El traspàs', de la companyia Punt i Seguit Teatre, entre d'altres.

El programa
- 'Santiago Rusiñol, Aranjuez 1931', 18 de febrer, a les 19h al Casal Cultural
- 'Mares, filles i fills', 11 de març, a les 19h a la Nau de Cultura
- 'Folie à Deux/Sueños de un psiquiátrico', 7 i 8 d'abril, a les 21h i a les 19h a la Nau de Cultura
- 'Mots en joc', 6 de maig, a les 19h al Casal Cultural
- 'Terenci & Maria Aurèlia', 3 de juny, a les 19h a la Nau de Cultura
- 'El petit príncep', 1 de juliol, a les 19h a la Nau de Cultura
- 'El traspàs', 7 d'octubre, a les 19h a la Nau de Cultura
- 'QuatrE actRius', 4 de novembre, a les 19h al Casal Cultural






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.