Sant Cugat viu unes Gitanes multitudinàries que no es plantegen canviar d'emplaçament


Temes relacionats

Neixen les Giovenetes, el nou grup que la Comissió de Gitanes ha creat per als adolescents ( 8/oct/17)


  • Comparteix:

Un any més, Sant Cugat ha viscut un Ball de Gitanes multitudinari que ha fet petita la plaça d'Octavià. Enguany, uns 360 ballarins i ballarines, trenta més que l'any passat, han donat forma a la dansa tradicional, que no es planteja canviar d'emplaçament. Tot i que l'organització opina que la festa està arribant al seu sostre, creu que la prioritat actual ha de ser consolidar totes les franges d'edat del ball. Alguns dansaires, però, també veurien amb bons ulls un canvi d'ubicació, així com també poder fer més assajos en aquest emplaçament. Durant el ball d'enguany també s'ha reivindicat la 'llibertat dels presos polítics'.



En declaracions a Cugat.cat, el membre de la comissió organitzadora Julià Mestieri opina que el ball encara pot créixer a la plaça d'Octavià i que el repte actual és consolidar totes les franges d'edat de la dansa.

Julià Mestieri

Aquest any hi ha les giovenetes, una franja d'edat entre els 12 i els 16 anys en la qual no hi havia gent per ballar. Cal seguir treballant per consolidar-la i perquè no es perdi la coreografia.


Entre els dansaires també hi ha divergències d'opinions en relació amb canviar d'emplaçament. Alguns opinen que s'ha de trobar una nova fórmula perquè la festa pugui seguir creixent i els dansaires puguin ballar còmodament. Altres, en canvi, consideren difícil trobar un lloc tan bonic com la plaça d'Octavià i creuen que la prioritat ha de ser poder assajar en condicions.

Dansaires

S'hauran de reformar d'alguna manera. Potser estarem ballant a tres places alhora, però a la plaça actual no hi cabem. / Trobar un lloc tan maco com la plaça d'Octavià és difícil, el repte ha de ser poder assajar en condicions.


Altres dansaires posen l'accent en la festa, que consideren una gran virtut de la ciutat.

Dansaires

A Polònia no tenim un ball tradicional com aquest. / M'encanta, és un ball molt bonic i un goig ballar-les. / Carnaval és una de les millors festes que es fa a la ciutat a part de la Festa Major. / L'any passat es van apuntar unes amigues, i aquest any m'hi he animat jo.


Sant Cugat va recuperar el Ball de Gitanes fa més de deu anys.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.