El Correllengua arriba a Sant Cugat per reivindicar l'ús social del català


  • Comparteix:

El Correllengua arribarà enguany a Sant Cugat el dissabte 17 d'octubre amb la tradicional cercavila , la xocolatada popular i una actuació de l'Esbart i del grup Mediterrània. Paral·lelament, diverses entitats de la ciutat organitzen altres actes, com una xerrada del col·lectiu Veu Pròpia sobre el futur de la llengua o el passi del vídeo 'Català, única llengua oficial' que organitza el Casal Popular La Guitza.

El Correllengua, que enguany arriba per sisena vegada a Sant Cugat i que compleix el vuitè any a nivell nacional, arriba carregat d'actes i buscant implicar, com sempre, les entitats locals que treballen per la defensa de la llengua. L'acte de presentació s'ha fet a l'Ateneu, on els responsables dels actes a Sant Cugat han demanat tota la col·laboració possible de les associacions santcugatenques i alhora han explicat els dos objectius bàsics del Correllengua. Escoltem un dels responsables del Correllengua a Sant Cugat, Bernat Pros.

Bernat Pros

El Correllengua té dos objectius bàsics. El reclamar un major ús social de la llengua i la defensa de la unitat i l'oficialitat del català


A més, i arrel de la present lluita per incloure el català com a idioma oficial a la Constitució Europea, enguany persegueixen un tercer objectiu com és el de reclamar un reconeixement internacional del català. Aquests tres objectius bàsics responen a una realitat concreta, com explica Bernat Pros.

Bernat Pros

El Correllengua respon a una realitat com és l'increment del coneixement del català però el descens en el seu ús. Això s'ha d'invertir perquè sino malament anem


Els actes a Sant Cugat es concretaran en els següents: el dijous 14 d'octubre es podrà assistir al primer acte paral·lel que es farà a l'Ateneu Santcugatenc, a dos quarts de 9 del vespre. Serà una xerrada que portarà per títol 'Nous catalanoparlants i el futur de la llengua' a càrrec de Carme Pérez, del col·lectiu 'Veu Pròpia'.

El dissabte 16 d'octubre es podrà gaudir del gruix d'activitats amb l'arribada de la columna 'Lola Anglada' del Correllengua i dels actes oficials. A les 17 hores, sortirà la cercavila des de la plaça Barcelona fins a la plaça Octavià i amb la participació de entitats de cultura tradicional i popular de Sant Cugat. A les 18 hores, i ja a l'entorn del monestir, hi haurà activitats i tallers amb entitats del poble i el Guixot de 8 per als més menuts, a les 19 hores una xocolatada popular i a les 20 hores una ballada del Grup Mediterrània i de l'Esbart Sant Cugat.

Afegir també, que Sant Cugat participa en aquesta edició de la columna Lola Anglada, de les 4 en que es divideix el Correllengua i que volen promoure i fer difusió de personatges que s'han representat en la defensa de la llengua. Les altres tres són Vicent Andrés Estellés, Jaume Fuster i Francesc de Borja Moll.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.