El Consell de Cultura de Sant Cugat comdemna els atacs a la llibertat d'expressió


  • Comparteix:

Valtònyc, en un dels seus videoclips / Foto: YouTube

Valtònyc, en un dels seus videoclips / Foto: YouTube

El Consell de Cultura de Sant Cugat ha emès un comunicat a les xarxes socials en què manifesta el 'rebuig frontal a qualsevol atac a la llibertat d’expressió, de creació i de difusió' com a pilars fonamentals d’una societat democràtica. Episodis recents, com la condemna al raper Valtònyc, la retirada de l'obra sobre els 'presos polítics' d'ARCO i el segrest cautelar del llibre 'Fariña', han portat l'òrgan a mostrar preocupació pel 'subtil deteriorament de les llibertats i, sobretot, dels drets que la ciutadania té de manera legítima en aquest estat democràtic'.

En el text, el consell convida els responsables d'aquestes decisions a reconsiderar-les. Bernat Picornell és vicepresident del Consell de Cultura.

Bernat Picornell

El nostre rebuig a qualsevol atac a la llibertat expressió. Convidem els responsables d'aquestes decisions a reconsiderar aquesta condemna de presó, la retirada del llibre i de l'obra, en favor de la convivència social.


Aquest dimarts, el Tribunal Suprem (TS) va ratificar els tres anys i mig de presó per al raper Valtònyc per enaltiment al terrorisme i injúries a la Corona pel contingut d'unes cançons de les quals n'era l'autor i que va pujar a la xarxa. Al dia següent, Arco retirava a petició d'Ifema l'obra que recull els rostres pixelats d'Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Aquest dijous s'ha conegut el segrest cautelar dictat sobre el llibre 'Fariña', del periodista Nacho Carretero, sobre el narcotràfic gallec a petició de l'exalcalde d'O Grove.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.