'Caminar sobre el gel', la nova exposició del Centre d'Art Maristany


  • Comparteix:

L'òbra d'Àngels Ribé 'En campo abierto' / Foto: Centre d'Art Maristany

L'òbra d'Àngels Ribé 'En campo abierto' / Foto: Centre d'Art Maristany

El Centre d'Art Maristany (CAM) inaugura aquest dimecres l'exposició 'Caminar sobre el gel. Èpica i disfuncionalitat en la pràctica artística', una exposició col·lectiva que neix al voltant d'un episodi biogràfic del cineasta alemany Werner Herzog que va anar des de Munic fins a París a peu per visitar una amiga que s'estava morint. L'obra, comissariada per David Armengol, té la participació de nou artistes de diferents generacions i procedències, com Pauline Bastard, Lúa Coderch i Rafel G. Bianchi. La cita és a la sis de la tarda i l'exposició es podrà veure fins al 12 de maig. El projecte ha estat organitzat pel Bòlit Centre d'Art Contemporani Girona i Arts Santa Mònica.

A l'hivern de 1974 Werner Herzog va anar a visitar a la crítica de cinema Lotte Eisner i ho va fer en un viatge en solitari que, segons ell, mantindria la seva amiga en vida mentre ell caminava. Herzog descriu de manera minuciosa els paisatges, situacions i pensaments que l'acompanyen durant el trajecte.

A partir d'aquest relat, l'exposició analitza qüestions vinculades al paisatge i el territori des d'un punt de vista directe, on l'acció del subjecte és més important que la contemplació. També reflexiona sobre el concepte de funció i disfunció i del que significa dedicar-se a l'art.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.