El CRBMC ha restaurat el retaule barroc de la Mare de Déu del Roser de l'església de Santa Maria de Colomers


  • Comparteix:

El retaule abans i després del treball del CRBM / Foto: Gencat.cat

El retaule abans i després del treball del CRBM / Foto: Gencat.cat

El Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBM), ubicat a Valldoreix, ha finalitzat el treball de restauració i conservació del retaule barroc de la Mare de Déu del Roser, de l'església de Santa Maria de Colomers, al Baix Empordà. El CRBM ha estat treballant en aquest projecte de restauració durant quatre mesos, i s'ha centrat a assegurar de nou l'estabilitat estructural de totes les peces del retaule i a recuperar l'estètica original de la superfície pictòrica, que han permès recuperar la policromia i les formes originals de la base que s'havia fet malbé per les greus pèrdues de suport.

El retaule, dedicat a la Mare de Déu del Roser és d'autor desconegut, i els especialistes creuen que va ser creat l'any 1738. Abans de la restauració hi havia col·locada una escultura de la Mare de Déu de Fàtima, ja que les escultures originals s'havien perdut, que durant el treball han estat retirades. Amb aquesta actuació es finalitza la restauració dels tres retaules barrocs de l'església catòlica, el de la Mare de Déu del Carme, el del Sagrat Cor i, aquest del Roser.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.