El Museu del Monestir organitza un circuit per mostrar les feines de conservació


  • Comparteix:

El Monestir de Sant Cugat

El Monestir de Sant Cugat

El Museu del Monestir commemora el Dia Internacional dels Monuments amb l'activitat 'La restauració d'un gran monument: el Monestir de Sant Cugat'. La iniciativa és un circuit pel temple on els professionals que hi treballen mostraran les feines de restauració que duen a terme. Tothom podrà accedir a la visita gratuïta que començarà a les 11 del matí i s'allargarà fins a la una del migdia.

El recorregut que proposa el Museu del Monestir passa per zones que estan intervingudes per arquitectes, restauradors i arqueòlegs, ja que es troben en mal estat. Una d'elles és el Claustre, on els carreus, que són les pedres que constitueixen el mur, filtren aigua. També, els tècnics estan fent mesures per netejar la brutícia que s'acumula al mural del portal gòtic i de tot allò que s'amaga a sota de les muralles.

Dia Internacional dels Monuments i Llocs Històrics
Aquesta diada va ser establerta per l’ICOMOS i la UNESCO a l’entorn del 18 d’abril per celebrar la diversitat del patrimoni cultural al món i alhora fer saber que és un patrimoni vulnerable que cal protegir i conservar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.