L'Església del Monestir acull avui un concert de música sacra de la Coral Sant Jordi


  • Comparteix:

El concert tindrà lloc a l'Església del Monestir / Foto: Ajuntament

El concert tindrà lloc a l'Església del Monestir / Foto: Ajuntament

L'Església del Monestir acull aquest divendres a les nou de la nit una nova proposta del 6è Cicle de música sacra coral al Monestir amb un concert de la Coral Sant Jordi, dirigida per Oriol Castanyer, que presenta l'estrena de la versió per a orgue dels 'Improperis', de Frederic Mompou. En el concert també col·laboren el baríton Carles Pachón i Vicenç Prunés, a l'orgue. El cicle està organitzat per Camerata Sant Cugat amb la col·laboració de la Parròquia de Sant Pere Octavià, en benefici de Càritas. L'entrada té un cost de 10 euros i es pot adquirir a l'Oficina de Turisme o a partir de dos quarts de nou al Monestir.

El director titular de la Coral Sant Jordi, Oriol Castanyer, explica que, tot i que la dimensió de la peça és molt més grossa al que estem acostumats de les composicions de Mompou, segueix la mateixa línia de la resta de la seva música.

Oriol Castanyer

Dura uns 25-30 minuts, molt més grossa al que estem acostumats de Mompou. És una música relativament austera pels elements que utilitza, però no s'aparta tant de la concepció de la seva música. No utilitza grans artificis ni grans elements, és una música molt clara perquè va directe al que vol expressar.


El programa es completa amb obres de Manuel Blancafort i una estrena del jove compositor Pol Requesens.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.