Víctor Alexandre, JR Armadàs i Dani Vilaró: un cafè amb tres plomes santcugatenques


Temes relacionats

Recomanacions infantils i juvenils amb segell santcugatenc per aquest Sant Jordi (23/abr/18)

Els llibres 'més santcugatencs' d'aquest Sant Jordi: la tria de Cugat.cat (23/abr/18)

Quatre recomanacions literàries per Sant Jordi de quatre llibreters de Sant Cugat (23/abr/18)


  • Comparteix:

Els escriptors santcugatencs Dani Vilaró, Víctor Alexandre i JR Armadàs afronten Sant Jordi amb optimisme i ho veuen com un dia especial per trobar-se amb els lectors i rebre opinions sobre el llibre. Vilaró debutarà en una diada i signarà només a Barcelona, mentre que Alexandre i Armadàs ja acumulen anys d'experiència per Sant Jordi i sí signaran llibres a la ciutat.

Cugat.cat ha reunit els tres escriptors al bar Dehesa Santa María de la plaça d'Augusta per intercanviar impressions prèvies a Sant Jordi. En el cas de Dani Vilaró, que ha publicat recentment el llibre de relats curts 'Si em toques, cauré', aquest dilluns suposarà la primera experiència a l'altra banda del taulell de signatures. El santcugatenc ha assenyalat que té ganes de comprovar les sensacions que li han transmès altres escriptors.

Dani Vilaró

Moltes ganes de veure això que diuen els escriptors que reben l'escalf de la gent i l'ambient des de l'altra banda. Com a ciutadà he viscut molts Sant Jordis, però serà interessant veure'l des de l'altra banda.


JR Armadàs té anys d'experiència en el dia del llibre i la rosa i hi afegeix la faceta d'editor com a impulsor d'Edicions Xandri. Per a l'edició d'enguany hi presenta 'Terra de crims', un recull de relats de novel·la negra que ha coordinat i on, a més, hi ha escrit una de les peces, 'Rumba catalana'. Per Armadàs, el més especial és compartir el dia amb els lectors.

JR Armadàs

Aquesta gent que et vas trobar un any i et va comprar el llibre et reconeix més tard i et diu que li va agradar i potser et torna a comprar. Encara que sigui a petita escala, els que no som mediàtics, com a mínim és bo que als lectors els hi hagi agradat.


El més veterà dels tres és Víctor Alexandre, que es va estrenar el 1999 amb 'Jo no sóc espanyol' i presenta enguany 'Els amants de la Rambla del Celler', i hi posa una dosi d'escepticisme. Alexandre celebra que sigui un dia on les vendes es multipliquin, però assenyala que la lectura a Catalunya segueix sent una assignatura pendent la resta de l'any.

Victor Alexandre

Els catalans comprem molts llibres per Sant Jordi i pràcticament no en comprem cap la resta de l'any. Quan compares la venda de llibres amb els països del nord hi ha un abisme brutal.


Tots tres han coincidit, això sí, en reivindicar Sant Jordi com una diada única al món.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.