El Monestir posa en valor la seva conservació amb motiu del Dia Internacional dels Monuments


Temes relacionats

El Monestir de Sant Cugat, candidat a 'El monument favorit dels catalans' de la revista 'Descobrir' (14/abr/18)

Acaben els treballs de rehabilitació de la portalada del Monestir i la Casa Abacial ( 9/gen/17)


  • Comparteix:

El Museu del Monestir ha reivindicat aquest dissabte la tasca de restauració i manteniment del Monestir de Sant Cugat amb motiu del Dia Internacional dels Monuments i Llocs Històrics. Nou especialistes han guiat els assistents per un circuit al voltant de la construcció i han explicat les darreres intervencions que s'han dut a terme per preservar aquest monument històric. En total s'han visitat cinc punts del Monestir: el claustre, l'església, el campanar, el palau abacial i les muralles.

L'acte ha començat a la sala d'audiovisuals del claustre on el responsable de restauració en pedra del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC), Pere Rovira, ha fet una diagnosi dels principals punts a restaurar i preservar del Monestir. Rovira, en declaracions a Cugat.cat, ha destacat la importància de posar en valor els monuments per 'tota la història que representen'.

Pere Rovira

Un dia com avui el que hem de posar en valor són els conjunts monumentals per tota la història que representen. El Monestir és un punt de peregrinatge, amb un valor excepcional i una gran importància.


El Museu del Monestir es va unir a la iniciativa de celebrar el Dia Internacional dels Monuments i Llocs Històrics, establert per l'ICOMOS i la UNESCO, fa un any. La cap de servei de Patrimoni de l'Ajuntament, Jordina Puntí, ha explicat que aquest dia serveix per mostrar 'tota la feina que s'està fent entorn del Monestir de restauració, cura i preservació'.

Jordina Puntí

Per nosaltres és molt important, perquè és un dels moments on podem posar en valor el nostre monument emblemàtic però també tota aquesta feina que estem fent a l'entorn del Monestir.


El Monestir de Sant Cugat és un dels 12 finalistes al concurs 'El monument favorit dels catalans 2018', organitzat per la revista 'Descobrir'.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.