El Béjart Ballet Lausanne es retroba amb el Teatre-Auditori


  • Comparteix:

El Béjart Ballet Lausanne ofereix aquest cap de setmana tres coreografies al Teatre-Auditori en el retorn de la companyia a la ciutat, on el 2011 va estrenar 'Dyonisios'. Sota la direcció de Gil Roman i amb la catalana Elisabet Ros entre l'elenc de ballarins, el ballet suís portarà a l'escenari de l'equipament municipal 'Piaf' i 'Boléro', creació del fundador de la companyia, el desaparegut Maurice Béjart, i 'Tombeés de la dernière pluie', creada pel mateix Roman. L'actuació es podrà veure aquest divendres a les nou del vespre i dissabte a les set de la tarda. Les entrades tenen un cost de 42 euros, 29 per als menors de 20 anys, 34 per als de menys de 29 i 38 per a majors de 65 i grups.

El Béjart Ballet Lausanne es dedica, des de la mort del corèograf francès, a difondre la seva obra i és una de les formacions més reconegudes arreu del món en l'àmbit de la dansa clàssica. 'Piaf' y 'Boléro' formen part d'aquest repertori històric d'una companyia fundada el 1987, mentre que 'Tombeés de la dernière pluie' és una creació de l'actual director artístic, Gil Roman. Precisament, aquesta última proposta destaca per la presència femenina.

El director artístic de la companyia, Gil Roman, ha assenyalat que la companyia aplica la dansa clàssica a peces antigues i modernes i que pertoca al públic jutjar-ne el resultat.

Gil Roman

El nostre treball es basa primer en l'ensenyament de la dansa clàssica, però com a companyia presentem creacions d'avui o del passat que han fet camí en el temps. Un exemple és el 'Bólero' la coreografia de la qual Béjart va fer el 1961. De totes maneres, no vull dirigir el públic, que veurà el què veurà i serà qui parlarà


El 'Bolero' compta també amb la col·laboració d'alumnes del Conservatori Professional de Dansa de l'Institut del Teatre.

Assaig obert al Teatre-Auditori
El Teatre-Auditori acollirà aquest divendres a dos quarts de sis de la tarda un assaig obert de l'espectacle amb motiu del Dia Internacional de la Dansa. Cal recollir les entrades una hora abans al mateix teatre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.