30 obres competiran a la 2a Biennal d'Escultura Valldoreix dels Somnis

El certamen ha atret enguany més participació internacional


Temes relacionats

Míriam Pérez s'endú el primer premi de la Biennal d'Escultura Valldoreix dels Somnis (25/set/16)


  • Comparteix:

Susanna Herrada, Marcènia Baqués i Quim Castelló durant la presentació

Susanna Herrada, Marcènia Baqués i Quim Castelló durant la presentació

La Biennal d'Escultura Valldoreix dels Somnis, organitzada per Amicart Valldoreix, tornarà a la tardor al territori en la segona edició amb una major dotació en premis. La mostra també amplia espais i suma l'esplanada del Bosc Literari de la Serreta per poder arribar fins als 30 participants en una edició que arrencarà el 20 d'octubre. La col·laboració de l'EMD i l'Ajuntament ha fet créixer els guardons i enguany n'hi haurà dos de 5.000 euros, un a la singularitat i l'altre al missatge, i un de 3.000 euros, al millor artista menor de 30 anys. Consulta aquí els artistes participants.

El parc de Sant Cebrià, els Jardins Onze de Setembre i el Club Esportiu Valldoreix, que també ha cedit espais per a la organització de l'esdeveniment, repetiran com a sala d'exposicions a l'aire lliure de les obres d'artistes catalans, de la resta de l'Estat i internacionals. Precisament, la presència d'escultors estrangers s'ha intensificat en la segona edició de la iniciativa, amb participants procedents de la Xina, Veneçuela, Itàlia i Alemanya.

En total, s'han presentat 34 obres, de les quals 30 han passat el tall del jurat, format per l'escultor i professor de la Universitat de Barcelona (UB) Josep Roy, l'artista i professor de la Massana Tom Carr, el col·leccionista i marxant d'art Tom Maddock i la historiadora i crítica d'art Imma Pueyo. La presidenta d'Amicart, Marcènia Baqués, ha explicat durant la presentació que l'objectiu és consolidar la iniciativa i ha destacat l'acollida que va tenir l'anterior edició, especialment per la visibilitat que li dóna el parc de Sant Cebrià.

Marcenia Baqués

Si li preguntem a la gent de Sant Cugat o de Valldoreix que faci aquest recorregut han vist la Biennal. És impossible mesurar la quantitat però sí sabem que va ser molt important per Valldoreix, Sant Cugat, el Vallès Occidental i Barcelona.


La presidenta accidental de l'EMD, Susanna Herrada, ha remarcat la satisfacció de l'equip de govern amb aquesta iniciativa.

Susanna Herrada

És un orgull per nosaltres perquè tenim moltes obres de l'any passat i amb aquest nova edició, que és internacional. Vindran artistes de tot el món, l'any passat fins i tot van venir de Mèxic.


La primera edició de la mostra va aplegar una vintena d'obres que es van ubicar al parc de Sant Cebrià, els Jardins Onze de Setembre i el Club Esportiu Valldoreix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.