Josep Maria Pou immergeix un Teatre-Auditori ple en la fosca bogeria del capità Ahab de 'Moby Dick'


  • Comparteix:

L'adaptació teatral de 'Moby Dick', de Juan Cavestany, dirigida per Andrés Lima i protagonitzada per Josep Maria Pou com a capità Ahab, ha commugut aquest dissabte un Teatre-Auditori pràcticament ple. Amb una escenografia fosca i crua, l'obra basada en la coneguda novel·la de Herman Melville ha fet reflexionar el públic sobre l'obsessió i la venjança convertida en bogeria d'un capità que guia els seus mariners cap a una mort segura.

El capità Ahab és un dels grans personatges de la literatura universal. Per venjar-se de Moby Dick, la balena blanca que li arrenca una cama, el megalòman capità emprèn un viatge possiblement sense retorn a mar obert. L'adaptació de Juan Cavestany està centrada en la figura d'aquest personatge solitari, interpretat per Josep Maria Pou, que el qualifica com 'un dels majors reptes de la seva carrera'.

Josep Maria Pou

És un dels reptes més grans que he fet a la meva carrera i ara en la recta final és una bogeria. Aquest capità Ahab, per qualsevol actor és un bombó.


L'actor reivindica 'Moby Dick' com una de les grans obres de la literatura universal.

Josep Maria Pou

Aquesta bogeria del capità Ahab no condueix a res, no deixa de ser una megalomania del personatge. Ara bé, això fa que 'Moby Dick' i, en concret, la nostra adaptació, et doni molts motius per reflexionar al voltant del comportament de l'ésser humà.


El muntatge juga amb les projeccions en una pantalla i amb la música per forçar la imaginació de l'espectador i fer-lo immergir-se al mig de l'oceà. Pou destaca que, tot i no ser una obra 'fàcil', el públic està responent amb 'entusiasme'.

Josep Maria Pou

Sembla que a la gent li entusiasma, tot i que jo aviso que no és un espectacle còmode. És un espectacle que et deixa frepat i nosaltres volem que així sigui.


Després de tres mesos al teatre Goya de Barcelona, fa gairebé un mes que 'Moby Dick' ha començat una gira que, després de Sant Cugat, el portarà a diverses ciutats arreu de l'Estat.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.