La quarta edició de Poesia a Sant Cugat convertirà la ciutat un any més en la capital de la poesia catalana


  • Comparteix:

La marató homenatjarà enguany Carles Riba i Clementina Arderiu

La marató homenatjarà enguany Carles Riba i Clementina Arderiu

Sant Cugat tornarà a convertir-se en la capital de la poesia catalana amb la quarta edició de la setmana de Poesia a Sant Cugat. Entre els dies 10 i 13 de novembre, la ciutat acollirà tot tipus d'iniciatives relacionades amb aquest gènere literari, entre elles la marató poètica, dedicada a Carles Riba i Clementina Arderiu, o el VII Festival de Poesia que acollirà el Teatre Auditori.

Per quart any consecutiu, Sant Cugat es convertirà per uns dies en la capital de la poesia a nivell dels Països Catalans. Aquesta és la intenció de la nova edició de Poesia a Sant Cugat, que organitzen l'Ajuntament i la Generalitat i que arriba carregada amb prop de 30 activitats centrades en aquest gènere literari.

Així ho ha destacat Jaume Subirana, president de la Institució de les Lletres Catalanes, per a qui aquesta és una iniciativa excepcional per la seva continuïtat, diversitat i intensitat.

Jaume Subirana

Jo vull subratllar la continuïtat, intensitat i la diversitat d'aquesta setmana, on cadscú pot trobar alguna cosa que l'interessi.


Entre les diferents iniciatives, no hi faltaran una lectura de poemes a càrrec del guanyador de la darrera edició del Premi Poesia Sant Cugat a la Memòria de Gabriel Ferreter, o la marató de poesia, que enguany es dedicarà als poetes Carles Riba i Clementina Arderiu.

En aquesta ocasió, i com a novetat, la marató no es farà a l'interior del claustre si no a la plaça de l'Om amb l'objectiu d'atreure els vianants. Ho explica la tinent d'alcalde de Cultura, Àngels Solé.

Àngels Solé

Hem considerat que, si enlloc de fer-ho dins el claustre ho fèiem dins la plaça de l'Om, tots els vianants que passin poden afegir-s'hi.


Un altre plat fort de la setmana serà el VII Festival de Poesia Catalana a Sant Cugat, que pujarà 10 poetes a l'escenari del Teatre Auditori, sota la direcció escènica de Xavier Albertí i la direcció literària d'Àlex Susanna.

Aquest any, a més, Poesia a Sant Cugat comptarà amb dues actuacions de luxe a càrrec de Pau Riba i de Jaume Sisa. Escoltem el comissionat de l’Any del Llibre i de la Lectura, Francesc Parcerisas.

Francesc Parcerisas

Dins d'aquests recitals on músia i poesia s'uneixen, enguany en tenimdos destacats com Pau Riba i Jaume Sisa.


No faltaran propostes per als més petits, poesia al carrer, poesia a les llibreries, o exposicions diverses, totes elles relacionades amb aquest gènere i els seus autors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.