El 4t Sant Cugat Fantàstic aposta pel cinema en català i oferirà una sessió gratuïta a la fresca


Temes relacionats

Armadàs i Carreté: 'El Sant Cugat Fantàstic s'ha posicionat en el mapa de festivals de gènere' (22/mar/18)

'Noctem' i 'Maniac Tales', triomfadores del Sant Cugat Fantàstic amb més públic (18/jun/17)


  • Comparteix:

El festival Sant Cugat Fantàstic torna entre el 14 i el 17 de juny amb una aposta pel cinema en català i novetats destacades com una projecció a la fresca o la 'Zombie Adventure', una evolució esportiva de la Zercavila Zombie. 16 pel·lícules, cinc de les quals catalanes, 16 curts i una desena d'activitats complementàries ompliran de fantasia i terror les sales de Cinesa i els voltants del Teatre-Auditori. El certamen s'ha presentat aquest dijous a Barcelona, a l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm, patrocinador principal.

El 4t Sant Cugat Fantàstic proposa per primera vegada una sessió gratuïta de cinema a la fresca el divendres 15 de juny amb 'Framed', l'òpera prima de Marc Martínez, rodada íntegrament a Sant Cugat. L'altra gran novetat és la conjunció del cinema fantàstic amb la Ciutat Europea de l'Esport. Es tracta de la primera 'Zombie Adventure', una activitat per a totes les edats que transformarà els parcs de Ramon Barnils i de l’Arborètum en un autèntic apocalipsi zombie.

La Secció Oficial de Competició s'obrirà el dijous 14 de juny amb la preestrena de 'Sant Martí', un 'slasher' de David C. Ruiz i Albert València ambientat a la Catalunya rural. També serà una preestrena catalana la sessió de clausura amb 'Drácula de Denise Castro', de la directora que l'any passat va guanyar els premis a Millor Guió i Millor Pel·lícula de la Crítica amb 'Maniac Tales'.

Altres títols destacats són 'Escape from Marwin', de Jordi Castejón, el documental 'Time Thieves', la comèdia negra 'Mom and Dad', protagonitzada per Nicolas Cage i Selma Blair, l’òpera prima del director indi Maurice Haeems, 'Chimera', o el film del xilè Lucio Rojas 'Trauma', definit pels organitzadors com el 'més bèstia i controvertit' que ha passat fins ara pel festival.

El codirector del Sant Cugat Fantàstic, Joan Ramon Armadàs, destaca la gran quantitat i diversitat de l'oferta cinematogràfica.

JR Armadàs

Només de pel·lícules tenim més de 35 hores. Hi ha audiovisual per parar un tren i amb diverses opcions dins del gènere: ciència-ficció, 'slasher', terror, documental, i algun curtmetratge que et toca la fibra.


Entre els 16 curtmetratges que es projectaran abans de les pel·lícules n'hi ha 10 de catalans. Cal citar 'Cunetas', de Pau Teixidor, o 'Woody & Woody', de Jaume Carrió, guanyador del Goya 2018 al Millor Curtmetratge d'Animació. Precisament per introduir la projecció d'aquest curt, Joan Pera explicarà en una xerrada les experiències com a actor i doblador, entre altres, de Woody Allen.

Homenatge als anys 80
Un dels leitmotiv del Sant Cugat Fantàstic serà l'homenatge al cinema i les sèries del gènere dels 80. Diversos experts faran taules rodones en aquest sentit. Aprofitant els quatre dies de festival, també s'estrenarà l'exposició 'El meu veí Totoro: 30 anys, 30 artistes' que commemora el 30è aniversari del film d'animació dirigit per Miyazaki. També s'homenatjarà 'El senyor dels Anells' amb una projecció especial de la primera adaptació animada de l'obra de Tolkien




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.