Grau-Garriga i Arnau Puig discuteixen sobre la relació entre el món de l'art i la crítica


  • Comparteix:

L'artista i el crític protagonitzen un diàleg a la Casa Aymat

L'artista i el crític protagonitzen un diàleg a la Casa Aymat

La importància del paper dels crítics d'art, sobretot per als propis artistes, ha estat una de les conclusions del diàleg que han mantingut l'artista santcugatenc Josep Grau-Garriga i el crític Arnau Puig. La trobada s'ha celebrat a la Casa Aymat dins el marc de l'Any Grau-Garriga.

Amb motiu d'aquesta trobada, artista i crític han mantingut una amigable conversa on Grau-Garriga ha destacat la importància que per ell té la figura del crític d'art. Escoltem Josep Grau-Garriga:

Josep Grau-Garriga

Els crítics m'aporten molt perquè m'obliguen a reflexionar i a ser conscient que la me va obra és un mirall de l'època en què vivim


El crític d'art Arnau Puig ha destacat per la seva banda que el crític també és un punt d'unió entre l'artista i el públic. Puig creu que l'obra d'art està feta pels sentiments i necessita la figura del crític per explicar-la i apropar-la als ciutadans:

Arnau Puig

El problema és que els artistes s'expressen donant prioritat als sentits. El treball del crític és, en aquest sentit, fer una transcripció cap a un discurs verbal.


Grau-Garriga ha confessat, fins i tot, que les crítiques són més importants pels propis artistes que no pel públic, ja que fan que es descobreixin elements en els que l'autor ni tan sols s'havien fixat.

Les activitats de l'Any Grau-Garriga no s'acaben pas aquí. Al Museu de Sant Cugat es pot veure fins el 14 de novembre l'exposició "Grau-Garriga. Obra recent". I aquest dijous a l'Escola d'Art hi haurà una xerrada de presentació de l'exposició "El teixit com a llenguatge" amb el propi artista. La mostra es podrà visitar fins el divendres 29 d'octubre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.