Els propietaris de Can Bell demanen poder ampliar els usos de la masia per finançar-ne la rehabilitació


Temes relacionats

Can Barata, Can Bell i l'accés al centre protagonitzen l'audiència pública (19/mar/18)

Un nou capítol dedicat als orígens de Can Bell, a l'espai 'Històries de Sant Cugat' (26/abr/17)


  • Comparteix:

Els propietaris de Can Bell demanen ampliar els usos de la finca per poder finançar-ne la rehabilitació. L'edifici, els primers registres del qual daten del segle XII, pateix greus problemes estructurals i l'any passat va caure un dels sostres de la planta baixa, que es troba tota apuntalada. L'objectiu dels amos és poder aprofitar la finca per acollir celebracions i activitats turístiques que permetin afrontar els més de 200.000 euros que costaria consolidar la construcció.

La família Bell vol assumir el cost de la rehabilitació però per això volen treure'n un rendiment econòmic que els permeti finançar-la. En els últims mesos, les converses amb l'Ajuntament han començat a fructificar i un canvi de planejament podria ser la solució que permetés desencallar la situació, com ha apuntat un dels propietaris, Jaume Bell.

Jaume Bell

No busquem una subvenció ni una ajuda. El que és important és un canvi en la classificació de la zona que ens permeti fer aquestes activitats.


La masia de Can Bell es manté com un testimoni de la història de Collserola i hi destaquen els dos finestrals gòtics que decoren la façana, a més de la col·lecció d'eines històriques per al cultiu de la vinya, com botes i recollidores, que descansen al fons del celler, actualment inutilitzable pel risc de caiguda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.