El pi de l'estació de Valldoreix guanya una nova vida com a 'Cadires Salvatges'

Els artistes florestans Ariane Patout i René Muller converteixen l'arbre, mort al maig, en una escultura


  • Comparteix:

Els artistes florestans Ariane Patout i René Müller transformen aquestes dies el pi de Valldoreix, mort al maig, en una de les seves 'Cadires Salvatges'. Amb aquestes obres, que es poden trobar a Suïssa, França i Espanya, Patout i Müller van aconseguir un premi FAD d'arquitectura al 2014 i un a la Biennal Valldoreix dels Somnis 2016. Està previst que l'escultura estigui llesta aquesta setmana.

El projecte va sorgir al 2012, quan Patout i Müller van aprofitar els troncs d'arbres morts per una forta tempesta a Collserola per transformar-los en cadires, un símbol del diàleg com a punt de trobada entre les persones. En el cas de Valldoreix, els artistes s'han trobat amb un repte, com ha explicat a Cugat.cat Ariane Patout.

Ariane Patout

La copa la va tallar la brigada i ens el van deixar net. La fusta no està malament, està seca, l'escorça té molts corcs, és molt gruixut i té molts nusos. Té la seva dificultat.


L'actuació dels florestans permetrà mantenir fins a set metres de tronc. Al voltant d'aquesta estructura es farà una plantació de tres til·lers, que donaran ombra a la plaça. Aquesta plantació està prevista per passat l'estiu, quan les condicions climàtiques siguin més favorables per a aquestes plantes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.