Les noves descobertes al Castell de Canals s'obren al públic amb una visita guiada

Les troballes constaten que es tractava d'un castell del segle XII amb pati interior i edificis disposats al voltant


  • Comparteix:

Les noves descobertes arquelògiques del Castell de Canals s'han obert al públic aquest dissabte amb una visita guiada per les restes de la construcció medieval. Les excavacions, que es van iniciar el novembre passat, han permès constatar que l'edifici era un castell del segle XII amb un pati interior i amb diferents construccions disposades al seu voltant. Entre les troballes que l'equip d'arqueòlegs ha descobert durant aquests mesos de treball hi ha una punta de fletxa de ballesta, un anell amb segell, una cullera, monedes i fragments de ceràmica.

L'historiador Juanjo Cortés ha posat en valor el Castell de Canals com a origen del municipi de Valldoreix i com a conjunt identitari.

Juanjo Cortés

Si som el que som avui en dia és gràcies als seus orígens medievals amb aquest castell. És molt important posar en valor el Castell de Canals com a conjunt identitari que ens remunta als nostres orígens.


L'activitat ha servit per mostrar a una trentena d'assistents les noves troballes i les estructures que s'han trobat al subsòl del castell. El director de l'excavació, Eduard Píriz, ha explicat a Cugat.cat que, amb aquestes descobertes, es constata que el Castell de Canals constava d'una estructura molt important.

Eduard Píriz

Amb les dades de la campanya anterior ja hem pogut obrir tot l'espai que és un bloc d'edificis del segle XII. Tenim la constatació que aquest és un castell amb un pati interior i edificis disposats al seu voltant.


La voluntat de l'equip d'arquèolegs i de l'EMD de Valldoreix és recuperar el conjunt íntegre de l'estructura i donar-li un ús de caire cultural.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.