El nou Pla Local de Cultura s'activa i Fortuny anuncia la creació d'una oficina de Cultura Popular i Tradicional


  • Comparteix:

La Taula de Cultura Popular es va reunir amb l'alcaldessa / Foto: Ajuntament Sant Cugat

La Taula de Cultura Popular es va reunir amb l'alcaldessa / Foto: Ajuntament Sant Cugat

El nou Pla Local de Cultura comença a caminar després d'una diagnosi de dos anys i de la reactivació de la Taula de Cultura Popular i Tradicional, un espai de treball conjunt, entre Ajuntament i entitats del sector, que s'integrarà al Consell de Cultura. L'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha avançat que des del consistori ja s'ha donat resposta a alguna de les demandes d'aquests col·lectius, com la creació d'una Oficina de Cultura Popular i Tradicional.

Entre les fortaleses de la diagnosi, en cultura popular han sortit qüestions com la implicació dels voluntaris, la capacitat de treballar d'una manera eficaç i la bona entesa amb l'administració. Les febleses posen de manifest la necessitat d'establir una normativa clara sobre l'ús de l'espai públic.

La membre de la Taula de Cultura Popular Eva Tataret ha manifestat la necessitat de la creació d'un calendari amb objectius. De moment, però, el primer pas serà reunir-se i analitzar les conclusions de la diagnosi.

Eva Tataret

En aquesta primera reunió el que farem és fer un calendari amb objectius per anar treballant. Fins l'altre dia no vam tenir la diagnosi que, atenció, no és el pla. Així que la proposta del pla de treball ha de sortir a partir de la diagnosi i després elaborar el pla definitiu.


Amb l'actual Pla Local de Cultura, les entitats populars lamenten la poca capacitat de decisió, la dificultat per demanar permisos i la manca d'una ordenança d'usos dels espais del Monestir, en ser un dels punts de la ciutat on es concentren més activitats de cultura popular. Tataret espera que la taula es reuneixi després de Festa Major.

Mentre no arriba aquesta reunió, l'alcaldessa ja ha avançat que s'ha fet feina. Carmela Fortuny ha apuntat a l'Oficina de Cultura Popular i Tradicional.

Carmela Fortuny

En la diagnosi s'han identificat aspectes que hem pogut resoldre com la creació de l'Oficina de Cultura Popular i Tradicional i la contractació d'un tècnic.


La Taula de Cultura Tradicional i Popular està formada per una vintena d'entitats com la Coordinadora d'Entremesos, Comissió de Carnaval i el Gall, la Penya Regalèssia, els Amics del Pessebre Vivent de Sant Cugat i la Comissió de Festes de Sant Antoni Abat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.