L'Ateneu inicia les activitats de juliol amb un cicle de documentals a la fresca sobre migracions

'Món a la fresca' s'inicia avui amb la projecció de dos documentals


  • Comparteix:

Imatge del documental 'La fiebre del oro' / Foto: Medicus Mundi

Imatge del documental 'La fiebre del oro' / Foto: Medicus Mundi

L'Ateneu obre aquest dimecres a les nou del vespre les activitats de juliol amb una doble projecció al pati de la seu de l'entitat del cicle de cinema documental 'Món a la fresca', sobre la temàtica de les migracions i que coorganitza la Xarxa Solidària i l'Ajuntament. A més, l'Ateneu també proposa aquest mes activitats musicals, el mercat de pagès i altres tallers i activitats.

'El món a la fresca'
'La fiebre del oro' és un dels documentals que es podrà a veure aquest dimecres a partir de les nou de la nit. Una producció de Medicus Mundi Mediterrània gravada a Cabo Delgado, Moçambic, i que tracta la problemàtica de la pobresa de la població i la riquesa del subsòl, que continuen sent inconciliables, fins al punt de provocar la mort a centenars de miners artesanals.

L'altre proposta d'aquest dimecres és 'Minerals de sang. Viatge al punt zero de la tecnologia', un reportatge audiovisual que vol mostrar problemes mediambientals, socials i laborals que es generen en la fabricació dels mòbils. Produïda per Gemma Parellada, en col·laboració amb Justícia i Pau, la cinta fa un viatge per les mines de coltan del Congo, les fàbriques de la Xina i el abocadors de Ghana.

El cicle també proposa el llargmetratge que presenta Oxfam Intermón 'Fuego en el mar', que fa un retrat de l'arribada massiva d'immigrants a l'illa italiana de Lampedusa i que es podrà veure dimecres de la setmana que ve. I finalment, en la darrera sessió del proper dimecres 18 es projectarà 'El otro lado de la Esperanza', un documental dirigit per Aki Kaurismäki i que presenta l'associació QGatSud que suposa un reflex agredolç sobre els processos d'integració i d'acollida de les persones refugiades.

Altres activitats a l'Ateneu
Els 'Vespres al pati' proposen divendres de la setmana que ve el concert del duet format per l'exmembre de Txarango Marcel Lázara i Júlia Arreu, que presenten el seu primer disc 'Sonhos da rua'. A més, el mercat de pagès, amb productes ecològics i de proximitat, torna cada segon i últim dissabte del mes (excepte a l'agost, que serà el primer i últim dissabte del mes) i l'Ateneu també ofereix un taller de cuina fàcil, saborosa i sense gluten dimarts 17, de set a nou del vespre, i un altre d'escriptura creativa el mateix dia a la mateixa hora que continua el dimecres 25.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.