21 alumnes aprenen fins diumenge els secrets de dirigir una orquestra amb Ros Marbà

Els estudiants provenen d'arreu del món i posen en pràctica els coneixements adquirits amb l'Orquestra Simfònica del Vallès


  • Comparteix:

21 alumnes d'arreu del món s'han posat en mans del mestre Antoni Ros Marbà al Curs Internacional de Direcció d'Orquestra, que es fa fins diumenge a l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels. Durant les dues setmanes que dura el curs, els estudiants han après conceptes teòrics sobre tècnica gestual i direcció i els posen en pràctica en la segona part del curs amb la col·laboració de l'Orquestra Simfònica del Vallès (OSV).

És el tercer any consecutiu que la ciutat és la seu d'aquesta iniciativa gràcies a la col·laboració entre l'Ajuntament, l'ESMUC, el Conservatori del Liceu, la Fundació Pau Casals i la mateixa orquestra.

Els alumnes valoren la possibilitat de treballar de prop amb el mestre Ros Marbà per complementar la seva formació i ocupació actual.

Alumnes

És una opció de desengreixar-ho tot. Em dedico al piano però m'agrada aprendre coses. / Toco en una orquestra a Alemanya però sempre he volgut fer les dues coses, tocar i dirigir.


Les lliçons de Ros Marbà són tècniques, però també de relació amb un equip humà com és l'orquestra, peça clau per a un director.

Antoni Ros Marbà

D'entrada ha de tenir talent, grans coneixements d'instruments i de les sinfonies. I també la facultat de tenir empatia amb els col·laboradors.


Les classes s'allargaran fins diumenge.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.