5 recomanacions literàries per a infants i joves d'entre 0 i 16 anys que no et pots perdre


  • Comparteix:

Alumnes de l'escola Collserola / Foto: Web de l'Ajuntament

Alumnes de l'escola Collserola / Foto: Web de l'Ajuntament

Setembre i l'inici del curs escolar és un bon moment perquè els infants i els joves reprenguin hàbits com la lectura. Cugat.cat, de la mà d''El Pati de Llibres, t'acosta una sèrie de recomanacions literàries per als estudiants, des de ben menuts fins l'adolescència.

'El monstre de colors va a l'escola' - Per a infants de 0 a 3 anys
/

Sinopsi: El Monstre de Colors s'enfrontarà, aquest cop, al seu primer dia d'escola. Per començar, no sap ni què és! Està una miqueta nerviós. No pateixis Monstre! Allà t'esperen moltes aventures i nous amics. Pàgina a pàgina l'acompanyarem en el descobriment de les rutines, espais i dinàmiques de l'escola, i coneixerem als seus companys de classe. Li agradarà l'experiència, al Monstre? Segur que sí!

'La mama va a l'escola' - Per a nens i nenes de 3 a 5 anys
/

Sinopsi: És el primer dia d'escola. Tots els nens i nenes diuen adéu als seus pares entre plors, però la petita protagonista d'aquesta història no es dóna per vençuda i aconsegueix que la seva mare es quedi amb ella. Tot i que res no sortirà com es pensava... Un llibre ple de tendresa i diversió.

'El pequeño cuidador de insectos' - Per a alumnes de primer a tercer de primària
/

Sinopsi: Si una mosca o un escarabat tenen una ala danyada o una pota trencada, necessiten urgentment el Cuidador d'Insectes. El Cuidador fa meravelles amb la seva Agulla Sanadora, tot i que s'acosta el moment de la seva jubilació i necessita passar el relleu al seu fill Noc; al cap i a la fi, és un treball que es transmet de pares a fills. Sempre ha estat així. El problema és que Noc té por dels insectes i a més l'Agulla no sembla respondre davant la seva inseguretat. Per contra, la seva germana gran, Lulu, estaria encantada de continuar amb la tradició.

'248 funerals i un gos extraordinari' - Per a alumnes de quart a sisè de primària
/

Sinopsi: La protagonista d'aquesta novel·la diu que ha assistit a 247 funerals. I això que només té 10 anys. Però no és tan estrany, si tenim en compte que la seva família porta la funerària del poble.

'La mona de l'assassí' - Per a adolescens en edat de cursar l'ESO
/

Sinopsi: És de nit al port de Lisboa. Entre les ombres, un home corre per salvar la vida. Es diu Alphonse Morro i té un secret que persones poderoses volen impedir que se sàpiga. Com sigui. El perseguidor l'atrapa i tots dos lluiten aferrissadament, fins que en Morro ensopega, cau i desapareix a les aigües del Tajo.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.