La Biennal d'Art Contemporani al Centre d'Art Maristany s'inaugura avui oficialment

La proposta comença una ruta d'un any per Catalunya i s'estarà a la ciutat fins el 5 de novembre


  • Comparteix:

Una de les obres de Joan Pallé

Una de les obres de Joan Pallé

La 21a edició de la Biennal d'Art Contemporani de Sant Cugat s'inaugura oficialment aquest dijous a les set de la tarda al Centre d'Art Maristany (CAM), amb la presència de l'alcaldessa, Carmela Fortuny, i la directora d'Arts Visuals de la Generalitat, Marta Gustà. Des del dijous passat, es poden veure les obres dels 11 artistes seleccionats fins el 5 de novembre, quan la mostra girarà per diversos indrets de Catalunya. La Biennal d'Art Contemporani Català, nascuda a Sant Cugat el 1977, és la més antiga de l'Estat espanyol, fundada i organitzada per Josep Canals.

Guillem Arquer, amb dues obres, Irene Bou, Adrià Gamero, Anna Ill, amb tres obres, Carles Llonch, Joan Pallé, Anna Pascó, Yurian Quintanas, amb cinc propostes, Eduardo Ruiz, amb dues, Sebastián Ruiz i la santcugatenca Mariona Berenguer són els 11 artistes menors de 35 anys seleccionats per a l'edició d'enguany. Les seves obres han estat escollides d'entre les 68 propostes rebudes a la convocatòria. El fundador de la proposta, Josep Canals, explica que la Biennal de Sant Cugat busca potenciar els artistes joves de Catalunya.

Josep Canals

És una Biennal que, a part de ser itinerant, potencia el jovent, que ningú li fa cas. Nosaltres fem una convocatòria oberta a tot Catalunya perquè els menors de 35 anys hi participin. Ja veureu aquest any quines obres més fermes de gent jove.


Després de Sant Cugat, la Biennal visitarà Lleida, Reus i Tarragona en un itinerari que s'allargarà fins al setembre de 2019.

Xerrades
Amb motiu de la Biennal, la Canals Galeria d'Art ha programat diverses xerrades d'experts en art. La primera, 'Sempre joves, Miró i els Poetes', serà el 20 de setembre a les set de la tarda al Maristany i anirà a càrrec de l'activista cultural Vicenç Altaió.

També hi diran la seva la membre de la Fundació Vila Casas Mercè Vila, el director de la revista 'Bonart', Ricard Planas'; el director del Museu d'Història de Barcelona, Josep Bracons; i la historiadora i crítica d'art Imma Pueyo. Les xerrades es faran cada dos dijous i s'allargaran fins al 8 de novembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.