Representació santcugatenca al Festival Internacional de Literatura de Mont-real

Imma Monsó i Xavier Bosch són dos dels convidats del festival, que se celebra del 21 al 29 de setembre


  • Comparteix:

Monsó i Bosch en imatge d'arxiu de l'ACN

Monsó i Bosch en imatge d'arxiu de l'ACN

Els escriptors santcugatencs Imma Monsó i Xavier Bosch són dos dels convidats a la 24a edició del Festival Internacional de Literatura (FIL), que tindrà lloc a Mont-real, al Canadà, entre aquest divendres i diumenge de la setmana que ve. Les lletres catalanes són les convidades d'honor aquest any a un dels festivals literaris més destacats d'Amèrica del Nord, que també inclou altres disciplines artístiques com la música, el cinema i la dramatúrgia.

El FIL atrau cada any uns 200 autors d'arreu del món que se sumen a les lectures, taules rodones, xerrades, espectacles, concerts i exposicions que s'ofereixen. Xavier Bosch participa aquest divendres a la 'Jornada Europea de les Llengües' a la Universitat de Mont-real, en què es tractarà la importància de l'aprenentatge de llengües i la riquesa cultural a Europa. A més, dissabte mantindrà una conversa amb la novel·lista canadenca Chrystine Brouillet a la Maison des Écrivains en què compartiran impressions sobres les seves obres.

De la seva banda, Imma Monsó també participarà d'una trobada d'escriptors. En el seu cas serà dimecres amb la periodista quebequesa Claudia Larochelle. Monsó oferirà, a més, una conferència dijous a la Universitat de Mont-real, mentre que el proper dissabte 29 llegirà fragments dels seus llibres en català i en francès acompanyada de la música de la saxofonista Mireia Tejero i la dansa de la ballarina Sol Picó en un espectacle creat especialment per l'ocasió.

Amb el suport de l'Institut Ramon Llull, el festival comptarà amb la presència, a més de Bosch i Monsó, dels escriptors Ramon Erra i Lluís Llach i dels músics Muchacho y Los Sobrinos, Barba Corsini, Mireia Tejero i la ballarina Sol Picó. En les darreres edicions, les ciutats de Ginebra, Port-au-Prince i París han estat les convidades d'honor al festival, un relleu que aquest any agafa la cultura catalana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.