El Mediterrània fa una mirada als punts d'inflexió de la dansa popular tradicional amb 'Icònic'


  • Comparteix:

El Grup Mediterrània ha evocat davant del seu públic, a la plaça de l'Om de Sant Cugat, els moments més importants tant per l'agrupació com per a la dansa popular tradicional catalana. L'entitat ha mostrat per primera vegada a la ciutat 'Icònic: símbols i danses', un recull de nou danses interpretades per 17 dansaires.

Les peces han estat coreografiades per Salvador Mel·lo, Leo Quintana i Marta Canas, entre d'altres. La música, en directe, ha anat a càrrec de la cobla 'La principal del Llobregat', dirigida pel mestre Jordi Núñez i Pallarola.

Un dels plats forts que ha pogut veure el públic assistent ha estat l'estrena d''Un clavell per tu', amb música de Lluís Llach i coreografia de Marta Canas. La membre del Mediterrània Anna Mayol ha admès que es tracta d'una peça que feia especial il·lusió presentar.

'Icònic' s'havia d'haver estrenat a la Festa Major d'enguany, però la pluja ho va impedir. Malgrat el sotrac, els dansaires del Mediterrània no han deixat d'assajar per traslladar el seu talent i passió al públic santcugatenc.




Anna Mayol

El que ens fa més il·lusió presentar a Sant Cugat és 'Un clavell per tu'. No va ser possible portar-la per Festa Major.

Emilio Escartín

No vam poder fer l'actuació per Festa Major per la pluja. Aquestes últimes tres setmanes hem fotut molta canya als assajos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.