El Pla de Cultura convoca avui la segona taula participativa per aprofundir en les propostes fetes fins ara


  • Comparteix:

El procés participatiu del Pla de Cultura continua avui amb una nova sessió de la fase de propostes. L'objectiu serà aprofundir en les més de 80 propostes que van sorgir de la primera sessió. Recordem que les taules de participació s'han dividit en tres eixos: 'Sant Cugat més enllà', 'Serveis, programes i equipaments', i 'El paper del teixit cultural a la ciutat'. La sessió començarà a dos quarts de nou del vespre a la Casa de Cultura. La propera reunió de la fase de propostes del Pla de Cultura es farà el 3 de novembre a la Casa de Cultura. La darrera taula participativa serà el 15 de novembre, i haurà de ponderar les propostes i elaborar unes conclusions.

Aquesta segona sessió de a fase de propostes ciutadanes del Pla de Cultura servirà per aprofundir més en les propostes de la primera sessió, on van participar unes 45 persones vinculades al teixit associatiu de la ciutat, i que va servir per recopilar més de 130 idees.

Entre les propostes, destaca la necessitat d'elaborar un Pacte Cultural entre les entitats i el consistori per tal d'incorporar els nous santcugatencs a la vida cultural del municipi. A més, s'ha plantejat la creació d'un Llibre Blanc sobre l'Associacionisme local i cultural, i la necessitat de fomentar la coordinació entre les entitats i les institucions per millorar l'eficàcia de la gestió cultural.

En el terreny econòmic, es proposa incrementar la partida dels pressupostos municipals dedicada a Cultura fins el 5%, i distribuir aquesta dotació en tres terços. Un destinat als organismes autònoms com el Centre Cultural, un altre a activitats programades per l'Ajuntament, i un tercer destinat a subvencions a les entitats culturals.

Aquestes són algunes de les propostes recollides durant la primera sessió de treball de les taules participatives del Pla de Cultura. La tinent d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, s'ha mostrat molt satisfeta per l'elevada implicació dels agents culturals de la ciutat en aquesta primera trobada.



A més, les entitats i els ciutadans han plantejat la necessitat de repensar les funcions del Consell de Cultura per millorar la seva eficàcia i fer-lo més participatiu. En concret, una de les propostes planteja la creació d'una secretaria tècnica que dinamitzi aquest organisme.

En l'àmbit dels equipaments, algunes de les propostes posen de relleu la necessitat de crear més instal·lacions per a joves, i també un equipament de proximitat per potenciar el teatre amateur.

Una de les propostes més curioses, recollida per escrit, fa referència a la creació d'una Denominació d'Origen per als productes culturals santcugatencs, que vetllaria, a través del Consell de Cultura, pels nivells de qualitat i la promoció d'aquests productes.

La segona sessió participativa es farà aquest vespre, a dos quarts de nou, a la Casa de Cultura. La darrera taula participativa serà el 15 de novembre, i haurà de ponderar les propostes i elaborar unes conclusions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.