Luis Alberto de Cuenca i Antoni Marí reflexionen sobre el gènere poètic al Cafè Auditori


  • Comparteix:

Els poetes Luis Alberto de Cuenca i Antoni Marí han estat els protagonistes de la segona sessió del Duets de Poesia del Café Auditori d'aquesta temporada. Els dos escriptors han reflexionat sobre el gènere poètic, en un acte moderat pel també poeta i president de l'Aula de Poesia de Barcelona, Jordi Virallonga.

L'acte ha estat una trobada entre dues personalitats provinents d'àmbits geogràfics diferents però amb sensibilitats vitals força semblants. L'eivissenc Antoni Marí i el madrileny Luis Alberto de Cuenca, han volgut destacar la feina que s'està fent des de Sant Cugat perquè la nostra ciutat esdevingui un punt geogràfic indispensable del món cultural, tant a nivell català com espanyol.

Marí ha volgut agrair especialment iniciatives com aquesta de 'Duets de Poesia' ja que, pels seus convidats, permeten tocar tots els registres dins de la poesia. Escoltem Antoni Marí.

Antoni Marí

Son unes iniciatives admirables perquè estan molt ben organitzades i la selecció de poetes toca tots els registres de la poesia


Luis Alberto de Cuenca, director de la Biblioteca Nacional i traductor, ha destacat l'espai del Café Auditori com ideal per fer aquest tipus de trobades i ha manifestat la importància d'aquests tipus d'actes per acostar la poesia castellana a Catalunya.

En aquest sentit ha destacat la feina d'Antoni Marí en la seva faceta editorial a Tusquets, on dirigeix la col·lecció 'Textos Sagrados', que permet acostar la millor literatura castellana a tothom. Cuenca confia, al seu torn, en que poc a poc la literatura catalana es faci un lloc a la resta de l'Estat espanyol aprofitant el seu gran moment. Escoltem Luis Alberto de Cuenca.

Luis Alberto de Cuenca

Això és molt important pel coneixement de la poesia castellana a Catalunya y a l'espera que es faci el camí a l'inversa aprofitant el moment dolç de les lletres catalanes


Recordem que els Duets de Poesia són una iniciativa més que se suma al certamen 'Poesia Sant Cugat' que des de fa anys impulsen l'Ajuntament i el Departament de Cultura per donar a conèixer la poesia al gran públic. En aquest cas, la proposta compta amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes de la Generalitat i l'Aula de Poesia de la Universitat de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.