La segona sessió de la fase de propostes del Pla de Cultura repeteix l'èxit de participació


  • Comparteix:

Els participants es mostren preocupats per la possible reducció de la partida de cultura als pressupostos del 2005

Els participants es mostren preocupats per la possible reducció de la partida de cultura als pressupostos del 2005

Una seixantena de persones han participat a la segona sessió de la fase de propostes del Pla de Cultura, que ha servit per aprofondir en les aportacions de la ciutadania realitzades ara fa 15 dies. Durant la reunió, alguns dels participants han expressat la seva preocupació per la possibilitat que la partida dels pressupostos dedicada a cultura disminuixi, percentualment, de cara a l'any vinent.

La segona sessió de la fase de propostes del Pla de Cultura ha estat un nou èxit de participació. Unes seixanta persones, a títol individual o en nom de les principals entitats i associacions de la ciutat, han intervingut en la reunió, que ha servit per redefinir algunes de les propostes que ja es van realitzar ara fa dues setmanes, durant la primera sessió.

Un del participants, el galerista santcugatenc Josep Canals, destaca la importància d'aquest procés participatiu, i insisteix en la necessitat que l'Ajuntament assumeixi les propostes sorgides de la societat civil.

Josep Canals

L'Ajuntament té ara molts elements a sobre de la taula per conèixer la realitat cultural de Sant Cugat. Ara cal que assumeixi les propostes de la societat civil.


Durant la sessió de treball, s'ha filtrat la possibilitat que el projecte dels pressupostos municipals per l'any vinent disminueixi percentualment la partida destinada a cultura. Aquesta notícia ha estat rebuda amb preocupació pels participants a la fase de propostes, com és el cas de Jordi Casas.

Jordi Casas

El Pla de Cultura insisteix en la subsidiarietat i el suport institucional a la cultura, però si això no s'acompanya d'un augment pressupostari ens trobarem amb una contradicció.


Des de l'equip de govern, però, han desmentit aquesta informació, i han remarcat que el pressupost dedicat a cultura no només no es reduirà, sinó que s'incrementarà de cara a l'any vinent, especialment pel que fa a les partides dedicades al suport a les entitats.

L'última sessió de treball de la fase de propostes del Pla de Cultura tindrà lloc el 17 de novembre, i servirà per reunir en un document les propostes consensuades per les entitats i els ciutadans, amb l'objectiu d'elaborar unes conclusions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.