Òmnium Cultural s'instal·la a Sant Cugat per refermar la identitat cultural i nacional dels Països Catalans


  • Comparteix:

A la presentació han assistit el president de l'entitat, Jordi Porta, l'alcalde, i el president del Barça, Joan Laporta

A la presentació han assistit el president de l'entitat, Jordi Porta, l'alcalde, i el president del Barça, Joan Laporta

Unes 300 persones han omplert aquest dijous el Teatre de la Unió per assistir a la presentació de la delegació local d'Òmnium Cultural. El president de l'entitat, Jordi Porta, un dels seus socis més destacats, Joan Laporta, i l'alcalde, Lluís Recoder, han coincidit a remarcar la importància d'Òmnium per refermar la identitat cultural i nacional dels Països Catalans. Amb aquest acte s'ha obert el procés per constituir la nova directiva, que s'escollirà el proper dia 26.

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Porta, ha recordat la trajectòria de l'entitat, que es va crear l'any 1961 per defensar la llengua, la cultura i la identitat catalana en el context de la repressió franquista. Porta, que està al capdavant d'Òmnium des de fa dos anys, ha fet un repàs a l'evolució històrica de l'entitat, fins el moment actual, en què compta amb 23 delegacions arreu de Catalunya i uns 16.000 socis. Jordi Porta ha explicat els principals eixos de l'etapa actual d'Òmnium Cultural.

Jordi Porta

Volem seguir sent una entitat transversal, on convisquin diferents ideologies, i independent, però amb tres grans eixos molt clars: llengua, cultura i país.


De la seva banda, l'alcalde ha destacat la importància que té per Sant Cugat que entitats com Òmnium s'hi instal·lin. Escoltem Lluís Recoder.

Lluís Recoder

Som una ciutat que creix molt ràpidament, i per això estem molt necessitats d'entitats que ens vertebrin. Òmnium a Sant Cugat farà aquesta funció.


L'alcalde ha remarcat, a més, que les administracions públiques necessiten que des de la societat civil sorgeixin iniciatives per refermar la identitat i la cultura pròpies.

Un dels socis més destacats d'Òmnium Cultural, el president del FC Barcelona, Joan Laporta, també ha participat a l'acte, i ha establert un paral·lelisme entre el procés de renovació que han viscut totes dues entitats en els últims dos anys. Laporta, que viu des de fa poc temps a la nostra ciutat, ha assegurat que tant Òmnium com el Barça tenen una gran responsabilitat nacional.

Joan Laporta

Totes dues entitats tenim una gran responsabilitat social envers el país. Les nostres activitats, que són diferents, tenen una elevada trascendència nacional.


Recordem que Òmnium Cultural a Sant Cugat té actualment uns 260 socis, i els seus promotors esperen superar la xifra dels 300 per constituir, de forma oficial, una delegació territorial pròpia.

Amb l'acte de presentació s'ha obert el procés per constituir la junta directiva d'aquesta delegació. Fins el 19 de novembre els socis poden enviar les seves candidatures, per tal que el proper 26 d'aquest mateix mes es pugui fer l'elecció final de la nova junta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.