Descobreix les obres i els guanyadors de la Biennal Valldoreix dels Somnis


  • Comparteix:

L'obra 'Ambdós móns', de Daniel Berenguer, que ha visitat el magazin / Foto: Valldoreix dels Somnis

L'obra 'Ambdós móns', de Daniel Berenguer, que ha visitat el magazin / Foto: Valldoreix dels Somnis

Estanislau Roca amb 'SITE', Pense amb 'Hèlix' i Dani Berenguer amb 'Ambdós móns' són els guanyadors de la 2a Biennal Valldoreix dels Somnis. El certamen, que ha entregat els guardons aquest dissabte, exposarà les obres fins al 20 de desembre. Maïs, Miquel Andrino i Marina Lozano han estat els finalistes d'una edició que ha repartit les obres per tres punts de Valldoreix i un a Sant Cugat.

ESCOLTA-HO

Estanislau Roca ha guanyat el premi a la singularitat, dotat amb 5.000 euros, Pense el guardó al missatge, també dotat amb la mateixa quantitat, i Dani Berenguer el premi a l'artista emergent, amb 3.000. Maïs, Miquel Andrino i Marina Lozano han estat els finalistes en les tres categories.

La presidenta de l'entitat impulsora, Marcenia Baqués, i dos dels artistes participants, Daniel Berenguer i Montse Cufí, han visitat el magazin 'Sant Cugat a fons' aquest dimarts i han destacat l'oportunitat que suposa pels artistes poder exposar a Valldoreix. Baqués ha celebrat el creixement de la Biennal i la consolidació de la proposta al mapa de l'escultura catalana, a més de la presència d'artistes d'arreu del món.

També ha insistit en la voluntat d'Amicart, de la mà de l'EMD, d''omplir Valldoreix d'art' amb les escultures premiades que any rere any adquireix l'administració. Per part dels artistes, s'han mostrat agraïts de l'oportunitat de poder exposar en aquesta mena d'iniciatives, tot i que han destacat la dificultat de viure de l'art a la ciutat, especialment per artistes joves.

Les obres de la Biennal es poden visitar fins al 20 de desembre al Club Esportiu Valldoreix, a l'EMD, al Parc de Sant Cebrià, al parc de les Ones de la Serreta i a la cruïlla entre el passeig de Francesc Macià i el carrer de Castellvi, a Sant Cugat.

Galeria: 2a Biennal d'escultura Valldoreix dels Somnis






Marcenia Baqués

Ha tingut molta més importància que la primera perquè hem aconseguit consolidar sobretot l'espai acadèmic i artístic. Tenim un jurat que ens ha donat suport des del primer moment.

Dani Berenguer

Si ets un artista consagrat jo crec que et pot arribar a anar bé, però a nivell artístic contemporani costa molt. Ara porto una galeria, Es-fera 72, i costa molt que la gent entri i compri.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.