La música de Xostakóvitx i Bernstein ressonarà al Teatre-Auditori aquest divendres


  • Comparteix:

La cita és a les nou de la nit / Foto: Localpres

La cita és a les nou de la nit / Foto: Localpres

L'Orquestra Simfònica Sant Cugat farà ressonar aquest divendres la música de cambra més significativa del segle XX. Peces de Leonard Bernstein i de Dmitri Xostakóvitx es donaran cita sota la batuta del director i compositor convidat Miquel Ortega en una proposta que tindrà lloc a les nou de la nit al Teatre-Auditori i que té un cost de 28 euros.

Durant prop de dues hores, l'agrupació musical local interpretarà el concert per a piano i orquestra número 2 de Xostakóvitx, una peça composta el 1957 que suposa la fusió entre la música de tradició més clàssica i les noves tendències musicals del segle XX.

El director de l'agrupació local, Josep Ferré, considera que es tracta d'una cita que sorprendrà per la seva sonoritat. Ha detallat que hi ha molt protagonisme de la percussió i dels instruments de metall i que el conjunt sona més modern que quan l'orquestra interpreta músiques del segle XIX.

La cita musical també estrenarà a Catalunya una de les obres d'Ortega més recents i comptarà amb Tito García González com a piano solista.




Josep Ferré

Té molt de protagonisme la percussió, els instruments de metall. La orquestra sona molt més moderna que quan toquem peces del segle XIX, té molta empenta i energia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.