Catalunya i Japó es donen la mà a través de l'art

Una mostra a la galeria DTerra aplega obres d'artistes catalans i nipons


  • Comparteix:

Artistes catalans i nipons s'han conjurat per mostrar les seves creacions a l'exposició 'Traçant Ponts: Catalunya-Japó' que s'ha inaugurat aquest dijous a la Galeria DTerra i que ha exhibit tant teixits com objectes ceràmics. Tots ells fets per nou creadors i seguint tècniques japoneses per posar de manifest les virtuts de l'artesania asiàtica en una mostra que també ha volgut commemorar els 150 anys de relacions entre l'Estat espanyol i el Japó.

Així ho ha explicat una de les propietàries de la galeria, Roberta Ferreira, que ha dit que l'espai artístic es volia sumar d'alguna manera a la celebració.

Artistes de perfils diversos com Teresa Sardà. Una santcugatenca que fa 50 anys que treballa amb laca urushi, un material molt usat al país asiàtic i provinent d'una resina natural. 'És resistent i permet aplicar molts altres materials al damunt', destaca. Sardà també explica que l'art nipó i el català tenen algunes semblances com, per exemple, la fixació per la natura.

També ho opina Yumi Kato, una japonesa que viu a la ciutat des de fa vuit anys. Kato cultiva l'àmbit tèxtil i utilitza teles de kimono per elaborar les seves peces. 'Es pot aprendre molt de l'art japonès', rebla.

A la inauguració també ha assistit l'alcaldessa, Carmela Fortuny, que ha lloat la tasca artística de les propietàries de DTerra i ha subratllat la necessitat d'impulsar iniciatives d'aquestes característiques a la ciutat.

L'exposició es podrà visitar fins al 8 de desembre.












Roberta Ferreira

Nosaltres ja fa temps que treballem amb les tècniques japoneses. Ens agradava poder participar de les activitats del 150è aniversari de les relacions entre Catalunya i Japó.

Teresa Sardà

Es pot aplicar sobre qualsevol superfície. És una resina que agafa consistència no perquè s'eixugui, sinó perquè endureix.

Carmela Fortuny

Significa cohesió entre Catalunya i Japó i des d'una mirada molt maca com és l'art.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.