Comencen els assajos del Ball de Gitanes

Els assajos tenen lloc els dilluns i dimecres al vestíbul del Teatre-Auditori


Temes relacionats

El Ball de Gitanes ja escalfa motors ( 5/nov/18)


  • Comparteix:

El Ball de Gitanes suma cada com més adeptes / Foto: Localpres

El Ball de Gitanes suma cada com més adeptes / Foto: Localpres

Els assajos del popular Ball de Gitanes de Carnaval comencen aquest dilluns a les deu del vespre al vestíbul del Teatre-Auditori. El membre de la comissió del Ball de Gitanes Nacho Ferrer ha visitat el programa 'Sant Cugat a fons' per explicar alguns dels requisits que es demanen per participar enguany. Aquests són l'assistència, almenys, als assajos finals als balladors novells i que tothom vingui vestit de gitano o gitana i no disfressat.

ESCOLTA-HO

Any rere any el Ball de Gitanes ha vist créixer el nombre de participants fins al punt d'arribar als més de 300 l'any passat. Entre els balladors, persones disfressades o bé que no se sabien prou la coreografia.

Per evitar aquestes situacions, enguany es demana als balladors novells un compromís als assajos, sobretot els finals. 'Tenim la sensació que hi ha gent que ve al Ball de Gitanes com una manera de passar l'estona', ha afirmat Ferrer.

Un altre dels requisits que es demana complir és assistir vestits de gitanos i gitanes. 'El Ball de Gitanes no és una cercavila de disfresses ni les comparses del vespre'.

Els assajos tindran lloc tots els dilluns i dimecres entre les deu i dos quarts de dotze de la nit. Malgrat que el gruix de les actuacions tindran lloc al vestíbul del Teatre-Auditori, a la recta final es traslladaran al pavelló de la Guinardera i a la plaça d'Octavià. A banda de les Gitanes, els infants i joves també tenen reservat el seu espai amb les Gitanetes i les Giovenettes. Els assajos per a aquestes danses tindran lloc els dissabtes 2, 9, 16 i 23 de febrer al matí.




Nacho Ferrer

Hi ha un seguit de gent que s'ha presentat directament al dia del ball. No és un ball difícil però volem que la gent sigui constant, sobretot si no se'l sap.

Nacho Ferrer

Si la gent té ganes de venir disfressat a la cercavila de gitanes els convidarem a fer-ho, però a la tarda. Un dels punts de qualitat del ball és el vestuari tradicional de les Gitanes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.