Helena Aguilar guanya la Beca Joan Cabanas-Alibau

El veredicte s'ha conegut a la Biennal de Fotografia d'Autor


  • Comparteix:

La guanyadora de la beca, a Cal Gerrer / Foto: Cugat.cat

La guanyadora de la beca, a Cal Gerrer / Foto: Cugat.cat

La 4a Beca Joan Cabanas-Alibau, iniciativa organitzada per Qgat Foto, l'Ajuntament, Carles Cabanas i la Fundació Cabanas, ha recaigut en Helena Aguilar. La fotògrafa olotina ha obtingut 2.000 euros per difondre i promocionar el projecte 'Dreamers of Decadence' en què se subratlla la bellesa en un món oníric i, a la vegada, decadent. El veredicte s'ha donat a conèixer aquest dijous en un acte a Cal Gerrer.

Aguilar ha detallat als mitjans l'univers que envolta el seu projecte. 'Buscar espais d'evasió i situar la figura femenina en escenaris abandonats i de somni' per reproduir el simbolisme de finals del segle XIX és l'objectiu de l'obra, ha explicat.

El segon finalista ha estat Llorenç Pie; el primer, Faustí Llucià; i la menció d'honor, per a la santcugatenca Ester Pérez Berenguer. Una vintena de projectes fotogràfics han participat a la iniciativa. Tant la regidora de Cultura, Sílvia Solanellas, com el president de Qgat Foto, Miquel Abat, s'han felicitat per la qualitat de les obres.

3a Biennal de Fotografia d'Autor
La concessió de la Beca Joan Cabanas-Alibau ha estat només una part d'una atrafegada jornada fotogràfica a Sant Cugat. La Biennal d'Autor ha inaugurat aquest dijous tres de les mostres que es veuran fins al 3 de març.

La primera, a la mateixa Casa-Museu Cal Gerrer, amb els 'Acords fotogràfics' de Manel Úbeda, que fins al 13 de gener reprodueix el Tibidabo amb un impecable blanc i negre. La segona proposta arriba des de la Casa de Cultura amb un total de sis exposicions, englobades en 'Mirades interiors' i noms com Enric Curto i Helen Trunbull. Una col·lectiva visitable fins al 18 de gener, igual que el 'Bitter sweet soft' de Bernat Millet, que narra nous relats del seu viatge al Sàhara. Es pot veure a Sala Esfera 72.

La resta d'exposicions de la Biennal de Fotografia d'Autor s'obriran aquest dissabte a l'Ateneu amb 'Elie' d'Anna Jornet; a la Sala Abacus amb Nagore Giménez i 'Little fragments of my mind', i amb Catalonia Fundació Creactiva i 'Fes un Clic'; i al restaurant L'Art que oferirà dues exposicions individuals 'Jazz/Llibrejant' de Llorenç Pie i Carles Cabanas.






Helena Aguilar

La idea és inspirar-te en l'estètica de la pintura del moviment simbolista de finals del segle XIX i del XX, en la moda d'aquell moment.

Miquel Abat

Està destinada, la beca, a produir i fer que el projecte tiri endavant. Intentem que el guanyador no porti ni el cotxe fins aquí.

Sílvia Solanellas

La beca és público-privada amb Carles Cabanas com a personatges clau. El treball de la guanyadora és impressionant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.