El Museu del Monestir i el seu barri s'acosten amb una exposició intergeneracional


  • Comparteix:

Teixits, brodats i fotografies. Aquestes són algunes de les obres que la gent del barri del Monestir-Sant Francesc ha anat fent durant gairebé dos anys i que ara es mostren a l'exposició 'A la intempèrie' al Museu del Monestir. Un projecte intergeneracional que s'ha inaugurat aquest dijous, que vol apropar museu i entorn, i que es podrà veure fins al 16 de desembre.

En total, hi ha participat més d'una cinquantena de persones de diferents edats que durant prop de dos anys han dut a terme diverses activitats, des de tallers de costura fins a activitats d'escriptura i manualitats.

'He après a cosir i m'ho he passat molt bé', explica la Maribel Ayala, que hi ha participat. Una opinió que també comparteix la Pilar Gràcia, una altra de les participants que, orgullosa, afirma que s'ha sentit útil. 'He vist que podia fer coses que pensava que ja m'eren impossibles de fer'.

El projecte ha comptat amb diversos col·lectius com la Xarxa Monestir Sant Francesc, Som Veïnes, la Residència Sant Cugat i Gilgal acompanyades per l'Ajuntament. Tot plegat per fer xarxa entre els habitants del barri, especialment la gent gran, i per acostar-los a un dels equipaments de referència de la zona com és el Museu del Monestir. De fet, el projecte ha format part del programa 'Museu al barri'.

'A vegades sembla que el museu i el barri visquin d'esquena, i això no pot ser', ha dit l'alcaldessa, Carmela Fortuny, a la inauguració de l'exposició, de la qual s'ha mostrat molt satisfeta. També ha dit que espera que el projecte tingui més edicions. 'És molt positiu', ha reblat.

Així mateix s'ha manifestat la Robert Bridda, una de les coordinadores del projecte. Bridda ha explicat que la idea era 'donar valor al patrimoni del barri'.






Participants

He après a cosir, he fet un drap amb el meu nom. Estic molt contenta. / M'ha agradat molt fer-ho i adonar-me que encara puc fer coses que pensava que eren impossibles.

Carmela Fortuny

Fem moltes activitats socials al museu com el 'Guia'm', però ens calia un impuls per tal que algunes activitats estiguessin protagonitzades per gent del barri. Aquest projecte és l'impuls i estic segura que perdurarà. Veient la il·lusió del veïnat crec que està més que consolidat.

Roberta Bridda

Cada persona participant té la seva història. És molt interessant veure tot això i que ho han reviscut juntes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.